20.07.2011. / 16:18

Autor: Nacional.hr

Medicinska sestra ubijala pacijente ubrizgavanjem inzulina u infuzije?

Iskusna medicinska sestra pozvala je policiju nakon što je primjetila da veći broj pacijenata ima 'neobjašnjivo' nisku razinu šećera u krvi od uobičajene

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaBritanska policija uhitila je medicinsku sestru za koju se sumnja da je povezana sa smrću troje pacijenata u bolnici Stepping Hill, izvještava BBC.

Bolničarka je uhićena u svom domu u Stockportu pod sumnjom da je ubrizgavala inzulin u infuzije bolesnika. "Manchesterska policija uhitila je 26-godišnju ženu. Dok policija nastavlja istragu, ne možemo otkriti daljnje detalje, ali važno je naglasiti kako dosad nije podignuta nikakva optužnica", izjavio je doktor Chris Burke izvršni šef Stockport NHS Foundation Trusta.

Iskusna medicinska sestra pozvala je policiju nakon što je primjetila da veći broj pacijenata ima 'neobjašnjivo' nisku razinu šećera u krvi od uobičajene. Odmah je utvrđeno kako je inzulinom kontaminirano 36 doza infuzije u spremištu. U istragu je uključeno 60 detektiva, a ispitano je 50 osoba.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika