21.07.2011. / 12:01

Autor: Igor Koruga

Čiurlionis Quartet na glazbenoj sceni Amadeo

Iz širokog izvedbenog repertoara od preko 300 djela, večeras će se izvesti djela Mikalojusa Konstantinasa Čiurlionisa (1875-1911), Faustasa Latėnasa (r.1956) i Edvarda Griega (1843-1907)

Klupska kazališno-glazbena Scena Amadeo večeras će ugostiti Čiurlionis Quartet iz Litve. Ovaj gudački kvartet jedan je od najdinamičnijih litvanskih komornih sastava, a djeluje već 37 godina. Ansambl u sastavu Jonas Tankevičius (prva violina), Darius Dikšaitis (druga violina), Gediminas Dačinskas (viola) i Saulius Lipčius (violončelo) usavršavao je sviračke vještine u društvu umjetnika i vrsnih pedagoga poput Dmitrija Shebalina, Vladimira Ovchareka i Vilmosa Tatraija iz Borodin, Taneyev i Tatrai kvarteta. S preko 3500 izvedaba u Litvi i inozemstvu, Čiurlionis Quartet i danas je čest i omiljen gost mnogih Europskih i svjetskih festivala poput Berliner Festwochen, Proljeće u Pragu, Schléswig – Hólstein, Festival Mitte Europa,Vlaanderen, Moravska jesen, Pietre che Cantano in Italy, Bartokova 100-godišnjica u Budimpešti, Salzburg, Freiburg, Stutgart, Duisburg, Oslo, Reikjavik, Moscow, St Petersburg...

Iz širokog izvedbenog repertoara od preko 300 djela, večeras će se izvesti djela Mikalojusa Konstantinasa Čiurlionisa (1875-1911), Faustasa Latėnasa (r.1956) i Edvarda Griega (1843-1907), koja će u intimnom ozračju atrija Hrvatskog prirodoslovnog muzeja posjetiocima zasigurno pružiti večer za pamćenje. Cjelokupan program realiziran je u suradnji sa Zemaitijos Pijenas AB, proizvođačem legendarnog sira Džiugas, te s Ministarstvom kulture Republike Litve. Ulaznice za koncert moguće je nabaviti tijekom dana u knjižari Ljevak, Trg bana Josipa Jelačića 17, a dva sata prije planiranog početka u 21 sat i na blagajni Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, Demetrova 1, Gornji grad. Eventualni će slučaj kiše program preseliti u gornjogradsku crkvu sv. Marka.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika