22.07.2011. / 19:28

Autor: Martina Čizmić

Prvo eksplozija u Oslu potom napad na kamp mladeži Radničke stranke

Državna televizija NRK objavila je kako je više mladih ozlijeđeno, a najmanje dvoje je u kritičnom stanju

Otok Utoya (Foto: Google Maps)Otok Utoya (Foto: Google Maps)Policija je oko 19 sati objavila kako je uhićena jedna osoba povezana sa pucnjavom u kampu mladeži Radničke stranke.

Policija ističe kako još uvijek ne mogu potvrditi da je pucnjava na otoku povezana sa eksplozijom u Oslu ali "imaju odličan razlog da vjeruju da je".

Uhićeni je navodno visok od 180-190 centimetara, atletske građe i nordijskog tipa.

Ozlijeđeni u napadu helikopterima se prevoze u bolnice u Oslu. Norveški mediji prenose neslužbene procjene iz policije koje govore o 5 do 10 teško ozlijeđenih ili mrtvih u pucnjavi.

Na otok su stigli i posebni odredi pirotehničara jer policija sumnja da su na otoku postavljene eksplozivne naprave.

Pucnjava u kampu u kojem je trebao biti premijer

Nekoliko sati nakon eksplozije u Oslu, u napadu na kamp mladeži Radničke stranke premijera Stoltenberga na otoku Utøya ozlijeđeno je najmanje petoro ljudi. Norveški mediji javljaju kako je nepoznata osoba odjevena kao policijski službenik počela pucati po okupljenima na otoku.

Procjenjuje se da je na okupljanju,na kojem je trebao sudjelovati i sam premijer, bilo oko tisuću ljudi. Mediji javljaju kako je na mjesto događaja poslana specijalna policija koja je započela sa evakuacijom ljudi.

Državna televizija NRK objavila je kako je više mladih ozlijeđeno, a najmanje dvoje je u kritičnom stanju.

Svjedoci javljaju kako su se mladi skrivali po grmlju, a neki su i pokušali otplivati sa otoka. Napadač je navodno otvorio vatru iz automatskog oružja, a navodno je bio naoružan i sačmaricama i pištoljem.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika