26.07.2011. / 13:20

Autor: Nacional.hr

Čarolijom ljeta Novalja želi približiti Izrael Hrvatskoj

Festival „Čarolija ljeta- Izrael u Novalji" zajednički je projekt Veleposlanstva Izraela u RH i Grada Novalje kojim se građanima Novalje, brojnim turistima, ali i široj hrvatskoj javnosti kroz glazbu, film, umjetnost i gastronomiju želi predstaviti suvremeni Izrael

Ivan Dabo i Yossi AmraniIvan Dabo i Yossi AmraniIzrael, zemlja čarobnog krajolika, opojne glazbe, miomirisnih mirodija i kulinarskih specijaliteta zemlja je koju godinama velik broj hrvatskih turista posjećuje u potrazi za najljepšim plažama, najboljim noćnim klubovima, dobrim provodom, ali i kulturnim nasljeđem ove zemlje na istočnoj obali Sredozemnog mora. Iako je Izrael od Hrvatske udaljen više od 2200 kilometara ovog ljeta svi oni koji žele saznati više o Izraelu, uživati u izraelskoj umjetnosti, kulturi, glazbi te delicijama, neće morati otputovati ovog ljeta u Tel Aviv, već između 27. srpnja i 6. kolovoza posjetiti Novalju na Pagu te biti dio festivala „Čarolija ljeta- Izrael u Novalji".

Festival „Čarolija ljeta- Izrael u Novalji" zajednički je projekt Veleposlanstva Izraela u RH i Grada Novalje kojim se građanima Novalje, brojnim turistima, ali i široj hrvatskoj javnosti kroz glazbu, film, umjetnost i gastronomiju želi predstaviti suvremeni Izrael. „Čarolija ljeta" za sve posjetitelje sprema prave glazbene, plesne, filmske, slikarske i kulinarske poslastice te na ulice Novalje donosi dašak Izraela potvrđujući tako hrvatsko- izraelsko prijateljstvo.

„Važno je naglasiti da su svi događaji, osim nastupa DJ-a, potpuno besplatni za sve posjetitelje. Vjerujemo kako će ova manifestacija u Novalju privući još više domaćih turista, koji će se dobro zabaviti i proširiti svoje vidike.", naglasio je Ivan Dabo, gradonačelnik Novalje.

Za sve zainteresirane ovo je idealna prilika i za upoznavanje izraelske kinematografije - dobitnika brojnih nacionalnih, ali i međunarodnih priznanja poput filmova Slomljena krila, Noodle, Skreni lijevo na kraju svijeta Pitanje veličine i Šlomijeve zvijezde koje potpuno besplatno mogu gledati svakoga dana u 22.00 h u Ljetnom kinu u Novalji. U sklopu ističemo i slikarske izložbe poznatih izraelskih umjetnika koji donose dašak izraelskog krajolika, kulture, vjere i tradicije.

„Pozivamo sve domaće i strane turiste u Novalju i Zrće da uživaju ovog ljeta u vrućim ritmovima izraelske glazbe - zaplešite izraelske plesove, okusite egzotične okuse i mirodije izraelske hrane i budite dio izraelske kulture i zabave. Sve ovo ne bi bilo moguće bez naših sponzora, a posebice bez Plive Hrvatska, koja kao i naše veleposlanstvo želi povezati snažnije Hrvatsku i Izrael na svim gospodarskim, turističkim i kulturalnim područjima.", istaknuo je Yossi Amrani,veleposlanik Izraela u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika