27.07.2011. / 13:46

Autor: Hina

'Breivik nije duševno bolestan, već potpuno zla osoba'

Kristiansen je rekla da misli da je on u potpunosti djelovao sam. Također je dovela u pitanje tvrdnje Breivikovog odvjetnika da je njegov klijent duševno bolestan

Anders Behring BreivikAnders Behring BreivikČelnica norveške policijske službe sigurnosti Janne Kristiansen izjavila je u srijedu za BBC da dosad nisu pronađeni dokazi koji bi povezali Andersa Behringa Breivika s krajnjom desnicom u Norveškoj ili drugdje.

"Nemamo naznake da je on bio dio šireg pokreta ili da je bio u vezi s drugim ćelijama ili da postoje druge ćelije", rekla je Kristiansen.

Breivik je priznao da je u petak izvršio dva napada, u norveškoj prijestolnici Oslu i na otoku Utoyi, u kojima je ubio 76 ljudi. On je rekao da je bio dio šireg pokreta i pisao je o britanskim kontaktima.

Kristiansen je rekla da misli da je on u potpunosti djelovao sam. Također je dovela u pitanje tvrdnje Breivikovog odvjetnika da je njegov klijent duševno bolestan.

"Takve osobe su normalne. Možda jesu uvrnute u glavi, ali u slučaju ovog čovjeka rekla bih da se radi o potpuno zloj osobi", zaključila je ravnateljica norveške policijske sigurnosne službe

Međutim, kazala je da se istražuje moguće postojanje suučesnika.

Što se tiče kontakata s aktivistima krajnje desnice u Velikoj Britaniji i drugim državama, ona je rekla da njezina služba blisko surađuje sa sestrinskim službama u Europi i Americi.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
7/1/11

djani, 27.07.11. 18:56

kao i nosonja i mccoy i spiner


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika