27.07.2011. / 16:05

Autor: Hina

Sanader negirao svu krivnju u slučaju Hypo provizije, opet odbio odgovarati na pitanja

Branitelji bivšega premijera Ive Sanadera došli su nešto prije 14 sati u zagrebački zatvor Remetinec, gdje bi ga USKOK trebao ispitati zbog sumnji da je 1994. i 1995. kao zamjenik ministra vanjskih poslova zlorabio položaj i ovlasti te nezakonito uzeo proviziju od kredita koji je vlada dobila od Hypo banke.

Odvjetnik Čedo Prodanović (Foto: Pixsell)Odvjetnik Čedo Prodanović (Foto: Pixsell)

Bivši premijer Ivo Sanader danas je u zatvoru u Remetincu pred USKOK-ovom tužiteljicom iznio obranu zbog sumnji da je 1994. i 1995. godine kao zamjenik ministra vanjskih poslova od Hypo banke uzeo proviziju od 3,5 milijuna kuna pri čemu je negirao svu krivnju, ali kao i u slučaju Fimi medija odbio odgovarati na pitanja.

Branitelji bivšega premijera Ive Sanadera došli su nešto prije 14 sati u zagrebački zatvor Remetinec, gdje ga je USKOK ispitao zbog sumnji da je 1994. i 1995. kao zamjenik ministra vanjskih poslova zlorabio položaj i ovlasti te nezakonito uzeo proviziju od kredita koji je vlada dobila od Hypo banke.

USKOK sumnja da je Sanaderu provizija od sedam milijuna šilinga, to jest 3,5 milijuna kuna isplaćena pošto je između austrijske banke i hrvatske vlade zaključen ugovor o zajmu od 140 milijuna šilinga.

Odvjetnici, koji su ranije danas bili kod Sanadera, novinarima koji su čekali pred Remetincem nisu dali nikakve izjave. Jedan od njegovih branitelja, odvjetnik Goran Suić jučer je najavio da će Sanader iznijeti "aktivnu obranu" i odbaciti USKOK-ove sumnje. Isto je učinio i prošli tjedan tijekom ispitivanja o slučaju Fimi medije. Sanader je tada porekao krivnju, ali je odbio odgovarati na pitanja tužitelja.

Bivši premijer, koji je nedavno izručen Hrvatskoj, suočen je s nekoliko antikorupcijskih istraga u kojima ga se tereti za zloporabe premijerskog položaja i ovlasti, udruživanje radi počinjenja kaznenog djela te primanje mita. Sve sumnje Sanader je nekoliko puta u proteklih sedam mjeseci odbio iz pritvora u Salzburgu preko svojih branitelja.

Sanadera će USKOK ispitati u Remetincu, zbog toga što ima zdravstvenih problema s nogom.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
12/1/11

siziff, 27.07.11. 16:21

Jeli to "Aktivna obrana" koju je Čedimir najavljivao?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika