29.07.2011. / 14:44

Autor: Martina Čizmić

Milanović: Izborna pravila nisu savršena, ali ih imamo

"Glasali smo za ustavni zakon. Ustavni sud je u svojoj odluci bio jasan. Primjeniti će se pravila koja su vrijedila 2007. I to je trenutno pravno stanje", rekao je Milanović

Zoran MilanovićZoran MilanovićŠef SDP-a Zoran Milanović prokomentirao je odluku Ustavnog suda o ukidanju dvostrukog prava glasa pripadnicima nacionalnih manjina.

"Nisam pročitao obrazloženje, čuo sam samo sadržaj odluke o ukidanju. Mogu ponoviti da je SDP glasao za Ustavni zakon. Mislim da oni nije neustavan, već eksploatira jedno ustavno rješenje. Isto tako govorili smo da je zakon o izboru zastupnika problematičan u nekim elementima i nemoralan. Ali vidjet ćemo što je rekao Ustavni sud", rekao je Milanović.

Ponovio je kako je izborni zakon koji je donesen nakon toga, koji je evidentno favorizirao jednu stranku, nešto čemu su se protivili. No, dodao je i kako je odluka Ustavnog suda, koja je donesena četiri mjeseca prije izbora, možda trebala biti donesena ranije.

"Glasali smo za ustavni zakon. Ustavni sud je u svojoj odluci bio jasan. Primjeniti će se pravila koja su vrijedila 2007. I to je trenutno pravno stanje", rekao je Milanović.

"Mi nemamo pravni vakum. Ono što je Sabor usvajao prilikom izmjena Ustavnog i Izbornog zakona, to je Ustavni sud ocijenio neustavnim i vratio loptu na početak. Jedino mogu pozvati pripadnike nacionalnih manjina, da kao i do sada, a znaju tko zastupa njihove interese i u koga mogu imati povjerenja i tko ih ne poziva da ne nasjednu, nego da vjeruju i to je politika. To su izbori koji nas čekaju. Pravila nisu savršena, ali pravila imamo", zaključio je na kraju Milanović.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
22/4/11

www, 29.07.11. 16:21

A ZAŠTO NITKO NE ŽELI MIJENJATI PRAVILA? DOK SE GOD BUDE IGRALO PO OVIM PRAVILIMA, BITI ĆE NAM ISTO, BEZ OBZIRA TKO JE NA VLASTI.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika