01.08.2011. / 12:53

Autor: Martina Čizmić

'Neugodna situacija'

Kosor će pisati Papi - 'Za nas su odluke Osimskog sporazuma nedodirljive'

Premijerka će uputiti službeno pismo državnom tajniku Vatikana, ali i osobno pismo Svetom Ocu u kojem će zamoliti pomoć u rješavanju problema

Premijerka Kosor s biskupom Milovanom (Foto: Vlada RH)Premijerka Kosor s biskupom Milovanom (Foto: Vlada RH)Premijerka Jadranka Kosor sasatala se danas sa porečko-pulskim biskupom Milovanom i razgovarala o problemu talijanskog zahtjeva za povratom biskupijske imovine. Nakon sastanka u obraćanju novinarima istaknula je kako su sastanku prisustvovali i ministri koji bi mogli pomoći u rješavanju "neugodne situacije".

Dogovorili su se da će i dalje biti u neprekidnom kontaktu. Zamolila je da biskupija preda sve dokumente koji bi mogli pomoći u rješavanju situacije.

Mesić o vatikanskom zahtjevu - Političke pretenzije zaodjevene u vjersko ruho

"Za nas su Osimski sporazum i odluke koje su donosene na temelju tog sporazuma potpuno nedodirljive. To je za nas potpuno zatvorena knjiga", rekla je premijerka Kosor.

Dodala je kako je dogovoreno da ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković pozove na sastanak vatikanskog nuncija, a hrvatski veleposlanik pri Svetoj Stolici će se vratiti s godišnjeg odmora i također zatražiti sastanak u Vatikanu.

"Isto tako smo odlučili da ću kao predsjednica Vlade napisati jedno pismo državnom tajniku Vatikana, ali uputi ću i jedno osobno pismo Svetom Ocu sa zamolbom za rješavanje ove situacije koja je vrlo neugodna i vrlo je teško zamisliti i biskupa Milovana i biskupiju u ovoj situaciji. Svakako je u pitanju i njegovo dostojanstvo i integritet i cijele biskupije", rekla je premijerka i još jednom izrazila svoju potporu biskupu Milovanu.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika