03.08.2011. / 13:23

Autor: Martina Čizmić

'Nismo govna': Makarsko primorje sanira štetu nakon odvratnog rasističkog pamfleta

"Nismo objavljivali nikakav tekst, samo naslovnicu na kojoj se vidi kako se Sarajlije zabavljaju u Makarskoj i kako bismo pokazali da nismo nikakvi fašisti, rasisti i govna", rekao je za Sarajevo-x Ćurković

Nova naslovnica Makarskog primorjaNova naslovnica Makarskog primorjaTekst urednika Makarskog primorja Ive Ćurkovića o gostima iz BiH koji su nepoželjni jer ne troše dovoljno podigao je mnogo prašine ne samo u Hrvatskoj, nego i u susjednoj državi. Iako je Ćurković ostao čvrsto stajati iza svojih stavova o "jednodnevnim turistima koji svoju hranu nose sa sobom i u Hrvatskoj ne troše ni euro", očito je pritisak bio prevelik.

Naime, novi broj Makarskog primorja objavljen je sa velikim naslovom "Sarajevski osmijeh u Makarskoj" i dodatkom "rasizam je samo u bolesnim glavama".

Iako je naslovnica trebala poslužiti kao svojevrsna isprika gostima iz BiH koji su godinama vjerni posjetitelji makarskog primorja, bosanskohercegovački mediji to i nisu tako shvatili.

Tako je portal Depo.ba sarkastično napisao kako aktualna naslovnica Makarskog primorja "više djeluje kako licemjerje nego istinska isprika".

Dnevni Avaz se pita "može li objavljena fotografija isprati svu prljavštinu koju je Ćurković iznio".

Portal Sarajevo-x pita se "da li je to dovoljno da građani BiH oproste što su nazvani vikendašima koji ništa ne troše, a piške u more?".

Zanimljivo je da su iz Sarajeva-x nazvali Ćurkovića i pitali ga zašto je objavljena naslovnica sa "sarajevskim osmijehom". Ćurković je rekao kako je ona "komentar na zbivanja proteklih dana".

"Nismo objavljivali nikakav tekst, samo naslovnicu na kojoj se vidi kako se Sarajlije zabavljaju u Makarskoj i kako bismo pokazali da nismo nikakvi fašisti, rasisti i govna", rekao je za Sarajevo-x Ćurković.

Vezane vijesti

U Opatiji za Uskrs oko 4000 gostiju

U Opatiji za Uskrs oko 4000 gostiju

U Opatiji će tijekom uskrsnih blagdana, po procjenama turističkih djelatnika, boraviti oko 4000 gostiju te ostvariti 10.000 noćenja. Gostima Opatije… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 03.08.11. 13:54

a šta švabo troši za dva kapučina i dvije pive navečer


registracija
8/7/09

bankar, 03.08.11. 13:54

ako tko troši kad ima para onda su to bosanci


registracija
3/6/11

skaraica, 03.08.11. 16:41

Možda izmet.


registracija
23/8/09

xaron, 03.08.11. 19:19

..........nakon odvratnog rasističkog pamfleta.......
pise Nacional, cime podrazumjeva da su bosanci neka druga ( ne Europske ) rasa.
Mislim da je TO UVREDA : proglasiti bosance nekom Azijskom ili Africkom rasom. Ovo je velika
greska Martine iz Nacionala, mnogo veca greska nego Ive koji je sa podcjenjivanjem pisao o bosancima.
Ovdje se moze pisati o etnickim ili vjerskim netrpeljivostima, ali NIKAKO o rasnim, jer ipak smo ista rasa. To bi bar Martina & comp. iz Nacionala trebali znati ako su isli u bilo kakvu skolu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika