04.08.2011. / 15:03

Autor: Martina Čizmić

Formula uspjeha J. Kosor: Nitko ne može biti otok, svi moramo više davati od sebe

"Uspjet ćemo ako budemo pametni, ako budemo što je moguće više zajedno, bez obzira na sve naše razlike, ako budemo puno i ustrajno i predano radili", rekla je na kraju premijerka Kosor.

Jadranka KosorJadranka KosorOtvarajući gospodarski forum u Kninu, premijerka Jadranka Kosor nije propustila svoj govor obojati s malo optimizma. Koliko je on opravdan, znate će se već krajem godine.

"Hvala vam što ste prihvatili i poduprli ovo okupljanje gospodarstvenika u Kninu, ne samo zbog simboličnog značaja, nego i kako vjerujem da ćemo u sljedećim godinama bilježiti gospodarski rast, gospodarske uspjehe, vjerujem da je pravo mjesto za to rezonirati u kraljevskom Kninu", rekla je premijerka Kosor.

Nastavila je kako se svi u Hrvatskoj, bez obzira na različite ideje, moraju okupljati oko nekoliko bitnih stvari - prosperiteta i razvoja Hrvatske. Dodala je kako svi koji iza sebe imaju neke rezultate iza sebe trebaju sjesti zajedno za stol i promišljati ne samo što napraviti danas, već i za 5, 10 ili 20 godina.

Odala je priznanje gospodarstvenicima na njihovoj hrabroj i odlučnoj borbi s krizom proteklih godina.

"Koje su vjerujem polako iza nas", dodala je.

Nastavila je kako su pristupni pregovori s EU iza Hrvatske iako mnogi na početku godine nisu vjerovali u to.

"Treba vjerovati u to što radimo, uložiti maksimum snage i znanja, okupiti ljude koji mogu dati svoj doprinos i treba biti odlučan i ne posustajati", rekla je premijerka Kosor te dodala kako činjenica da su pregovori završeni najveći projekt od osamostaljenja Hrvatske.

"Ono što je važno, što mislim da su ljudi naučili kroz pregovore u Hrvatskoj, a to je da mi moramo još više raditi. Moramo svi više davati od sebe. Svatko na svojoj razini i na svome poslu. Nitko ne može biti otok. Svatko mora dati svoj doprinos i to je onda jamstvo uspjeha", naglasila je premijerka.

Smatra kako završetak pregovora u gospodarskom smislu donosi mnogo. Od otvaranja tržišta koje obuhvaća 500 milijuna ljudi, do europskih fondova koji već za prvu godinu članstva za Hrvatsku predviđaju 800 milijuna eura.

"Hoćemo li to i kako znati iskoristiti, pravo je pitanje", upitala je premijerka.

Obećala je da će se njena vlada i dalje okretati gospodarstvenicima za savjete i suradnju u rješavanju problema i gospodarskog oporavka.

U svom se govoru dotakla i pitanja privatizacije brodogradnje.

"Pitanje brodogradnje i brodogradilišta trebali smo početi rješavati daleko prije. Nismo to učinili i mi smo to pokušali učiniti u posljednje dvije godine", otkrila je premijerka te se pohvalila kako joj na načinu na koji se rješava pitanje brodogradnje u Hrvatskoj čestitaju i kolege iz EU.

Podsjetila je na projekte i javne investicije u sklopu Plana gospodarskog oporavka koji su trebali pokrenuti hrvatsko gospodarstvo.

"Zašto on nije vidljiviji u javnosti, to je zapravo tema za neki drugi skup, ali je činjenica da ga mi odrađujemo", rekla je premijerka.

Na kraju je obećala da će, unatoč tome što je izborna godina, do posljednjeg trenutka raditi na jačanju hrvatskog gospodarstva, uklanjanju prepreka i jačanju temelja za gospodarstvo.

U završnoj riječi koja je više podsjećala na predizborni skup nego na obraćanje gospodarstvenicima, premijerka je podsjetila na sve što je u posljednje dvije godine učinila. Od rješavanja slovenske blokade pa do završetka pristupnih pregovora.

"Uspjet ćemo ako budemo pametni, ako budemo što je moguće više zajedno, bez obzira na sve naše razlike, ako budemo puno i ustrajno i predano radili", rekla je na kraju premijerka Kosor.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 04.08.11. 15:17

Jadranka Kosor = pokvarena ploča dok zemlja tone sve dublje.


registracija
3/6/11

skaraica, 04.08.11. 15:52

Samo javi kad misliš davati.Evo nas.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika