10.08.2011. / 12:06

Autor: Nacional.hr

Festival „Julian Rachlin & friends“ 2011. od 27.8. do 8.9. u Dubrovniku

4. rujna, u sportskoj dvorani u Gospinom polju bit će odigrana humanitarna nogometna utakmica pod okriljem UNICEF-a

Julian RachlinJulian RachlinU tijeku su posljednje pripreme za 11. Festival komorne glazbe "Julian Rachlin & Friends" koji će se u Dubrovniku održati od 27. kolovoza do 8. rujna. Većina ulaznica za koncerte ovogodišnje sezone već je rasprodana. Posebno za prvu festivalsku izvedbu, za koju je već prodano preko 800 ulaznica. Na večeri otvorenja festivala 27. kolovoza nastupit će legendarni svjetski dirigent Zubin Mehta, koji će ravnati Orkestrom Beogradske Filharmonije, uz soliste: Julian Rachlin, violina, osnivač festivala, Marija Kuhar Šoša, sopran iz Hrvatske i Ipča Ramanović, bariton iz Srbije. Koncert će biti izveden na Držićevoj poljani, koja se prvi put koristi kao atraktivna otvorena pozornica za izvedbe festivala „Julian Rachlin & Friends". Na istom mjestu 29. kolovoza nastupit će svjetski poznati orkestar Kremerata Baltika, pod ravnanjem samog Juliana Rachlina.

Budući je došlo do manjih izmjena u festivalskom programu, koji donosi trinaest festivalskih večeri s brojnim nastupima vrsnih umjetnika, kao što su Itamar Golan, Mischa Maisky, Janine Jansen, Pavel Vernikov, Martin Grubinger i mnogi drugi, umjesto "Kritika" s Johnom Malkovicem, publiku će zacijelo uveseliti i očarati nastup slavnog dua koji čine violinist Aleksey Igudesman i pijanist Hyung-ki Joo. Oni će, zajedno s ostalim sudionicima te večeri, izvesti program prepun humora, zabave i šaljivih iznenađenja, pod nazivom "Gusari s Jadrana" gdje se klasičnoj glazbi pristupa na drugačiji i eksperimentalan način - uz uobičajene instrumente, glazbu izvode pomoću mobitela i drugih neobičnih 'instrumenata'.

4. rujna, u sportskoj dvorani u Gospinom polju bit će odigrana humanitarna nogometna utakmica pod okriljem UNICEF-a. Tom prigodom u sportskom susretu ogledat će se tri ekipe - sudionici Festivala, predvođeni Julianom Rachlinom, predstavnici medija, te poznati sportaši iz Hrvatske i svijeta, poput igrača veterana najpopularnijeg svjetskog nogometnog kluba FC Barcelone. Sav prihod ovog nogometnog susreta između zvijezda i medija bit će uručen UNICEF-u Hrvatska. Kad već spominjemo nogomet, valja istaknuti i sjajne medijske odjeke nastupa Maestra Rachlina u Splitu 23. srpnja, pred početak susreta između Hajduka i Barcelone kojim je obilježena stota godišnjica Hajduka, kada je Julian Rachlin pred milijunskim televizijskim auditorijem izveo Hajdukovu i Barcinu himnu.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

registracija
20/7/11

PimPeck, 14.08.11. 12:41

Koje ono dubrovačke književnike svojata srpska književnost? Nakon svega usude se pozvati Beogradsku filharmoniju u Dubrovnik! Pa naravno, oni se nisu odrekli Dubrovnika niti će ga se ikad odreći. Sada je na redu "kulturna" artiljerija.
Ako je i od Rachlina - previše je.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika