13.08.2011. / 17:52

Autor: Totalsport

WTA Toronto: Serena ponovno iz minusa u pobjedu

Nakon povratka na terene sam tražila samopouzdanje, a poslije osvajanja Stanforda prošli mjesec moje su molitve bile uslišane - poručila je osvajačica 13 Grand Slam naslova

Serena Williams Serena Williams I u drugom uzastopnom meču Serena Williams je imala set zaostatka, ali se opet uspjela izvući. U četvrtfinalu velikog WTA turnira u Torontu svladala je Čehinju Lucie Šafarovu sa 4-6, 6-3, 6-2.

Američka tenisačica će za plasman u finale igrati protiv četvrte igračice svijeta, Bjeloruskinje Viktorije Azarenke, koja je ranije pobijedila Galinu Voskobojevu sa 6-1, 6-2.

Serena, koja igra tek četvrti turnir nakon lanjske pobjede na Wimbledonu, u osmini je finala igrala dva sata i 15 minuta za pobjedu protiv Kineskinje Jie Zheng, a sličan se scenarij ponovio i u petak. Ponovno je izgubila prvi set, ponovno je na terenu bila više od dva sata, ali ponovno je i pobijedila. Četvrti je put u isto toliko mečeve bila bolja od 24-godišnje Čehinje, trenutno 32. igračice WTA-ove ljestvice.

- Igram tek četvrti turnir nakon zdravstvenih problema, a mnogi ljudi očekuju da budem na najvišoj razini. Ali i ja to očekujem još više. Nakon povratka na terene sam tražila samopouzdanje, a poslije osvajanja Stanforda prošli mjesec moje su molitve bile uslišane - poručila je osvajačica 13 Grand Slam naslova.

WTA Toronto, četvrtfinale:

Stosur (10) - Vinci 6-4, 6-1

Radwanska (13) - Petkovic (11) 6-4, 6-3

Azarenka (4) - Voskobojeva 6-1, 6-2

S. Williams - Šafarova 4-6, 6-3, 6-2

Vezane vijesti

WTA: Poskliznule se prve dvije nositeljice

WTA: Poskliznule se prve dvije nositeljice

Povećavaju se uzbuđenja uoči Wimbledona, trećeg teniskog Grand Slam turnira u godini. Ovog se tjedna igraju po dva ATP i WTA turnira, u Eastbourneu i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika