16.08.2011. / 12:52

Autor: Hina

Naftovod u Sjevernom moru još curi

Tvrtka Shell u utorak je potvrdila kako iz pukotine u njezinu naftovodu u Sjevernom moru i dalje istječe nafta iako su gubici sada puno manji, no i dalje se radi o najtežem incidentu u blizini Velike Britanije u posljednjih deset godina.

Shell je priznao kako naftovod i dalje curiShell je priznao kako naftovod i dalje curiTvrtka Shell u utorak je potvrdila kako iz pukotine u njezinu naftovodu u Sjevernom moru i dalje istječe nafta iako su gubici sada puno manji, no i dalje se radi o najtežem incidentu u blizini Velike Britanije u posljednjih deset godina.

"Istjecanje se smanjilo na manje od dva barela dnevno" kazao je Glen Cayley, tehnički direktor u europskom odjelu za istraživanja i proizvodne aktivnosti Shella za BBC.

Shellove informacije pojavile su se u trenutku dok je naftni gigant Royal Dutch Shell izložen snažnim kritikama udruga za zaštitu okoliša zbog pomanjkanja transparentnosti.

Prošle je subote otkriveno da je curenje na polju Gannet, koje je u suvlasništvu Shella i Exxon Mobil Corp i koje leži 180 kilometara od škotske luke Aberdeena, započelo dva dana prije nego su to vlasti ili Shell priznali.

Kompanija još nije dala procjenu o tome kad će se pukotina zatvoriti. Shell je kazao kako je oko 216 tona nafte odnosno 1.300 barela iscurilo u Sjeverno more i kompanija je uvjerena da nafta neće ni doći do obale.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika