17.08.2011. / 11:57

Autor: Totalsport

ATP i WTA Cincinnati: Federer se revanširao Del Potru

U ženskom turniru nastup u trećem kolu osigurale su zasad vimbldonska pobjednica Petra Kvitova, slavljenica u Roland Garrosu Na Li, te četvrta i osma nositeljica, Marija Šarapova i Marion Bartoli

Roger Federer Roger Federer U meču drugog kola velikog ATP turnira Masters 1000 kategorije u Cincinnatiju treći nositelj Roger Federer pobijedio je Argentinca Juana Martina del Potra 6-3, 7-5.

Odradio je Švicarac posao za 92 minute zahvaljujući besprijekornom servisu (12 asova, 83% poena na prvom servisu) koji Argentincu nije dopustio priliku. Ovom se pobjedom, lakšom od očekivane, Federer osvetio Del Potru za poraz u finalu US Opena prije dvije godine, kada je bio samo dvije lopte udaljen od naslova.

Del Potro je nakon toga pobijedio Federera još i na završnici sezone, ATP Finalsu u Londonu, vezavši time dvije pobjede nad Švicarcem nakon šest uvodnih poraza. Treću nije uspio.

U meču trećeg kola Federer će igrati protiv Amerikanca Jamesa Blakea, nekad četvrtog, danas 84. tenisača svijeta, kojeg je dobio devet puta u deset mečeva. Bit će to repriza finala u Cincinnatiju iz 2007. godine, kada je slavio Federer, inače rekorder (uz Matsa Wilandera) s četirima naslovima u Ohiju.

U ženskom turniru nastup u trećem kolu osigurale su zasad vimbldonska pobjednica Petra Kvitova, slavljenica u Roland Garrosu Na Li, te četvrta i osma nositeljica, Marija Šarapova i Marion Bartoli.

U dvoboju prvog kola Serena Williams došla je do 12. pobjede zaredom svladavši teže no što se očekivalo Čehinju Lucie Hradecku 6-3, 7-6(5).

U Cincinnati je mlađa sestra Williams došla s dvama uzastopnim naslovima. Slavila je u Stanfordu i u Torontu prošlog tjedna.

ATP Cincinnati, 2. kolo:

Federer (3) - Del Potro 6-3, 7-5

Blake - Fognini 6-4, 6-2

Berdych (8) - Monaco 7-6(2), 6-0

WTA Cincinnati, 1. kolo:

S. Williams - Hradecka 6-3, 7-6(5)

2. kolo:

Kvitova (6) - Scheepers 7-6(3), 6-3

Li (5) - Šafarova 6-3, 6-4

Šarapova (4) - Rodionova 6-1, 6-3

Bartoli (8) - A. Bondarenko 6-1, 6-2

Vezane vijesti

WTA: Poskliznule se prve dvije nositeljice

WTA: Poskliznule se prve dvije nositeljice

Povećavaju se uzbuđenja uoči Wimbledona, trećeg teniskog Grand Slam turnira u godini. Ovog se tjedna igraju po dva ATP i WTA turnira, u Eastbourneu i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika