19.08.2011. / 11:58

Autor: Totalsport

Lukaku potpisao za Chelsea

To je baš ono što sam želio ostvariti u karijeri - izjavio je Lukaku

Romelu Lukaku (Wikipedia)Romelu Lukaku (Wikipedia)Eminentni engleski nogometni premierligaš, londonski Chelsea, pojačao je svoju momčad s 18-godišnjim belgijskim reprezentativcem Romeluom Lukakuom, dosadašnjim napadačem Anderlechta.

Chelsea je još ranije ovoga mjeseca dogovorio odštetu za Lukakua s Anderlechtom. Vjeruje se da ona iznosi između 15 i 20 milijuna funti. Lukaku je nakon liječničkog pregleda za Chelsea potpisao petogodišnji ugovor.

- Ovo je ostvarenje mog sna. Sjajno je što sam stigao u ovako veliki klub s velikim ambicijama. To je baš ono što sam želio ostvariti u karijeri - izjavio je Lukaku, koji bi za svoj novi klub mogao debitirati već u subotnjoj prvenstvenoj utakmici protiv West Bromwich Albiona.

Lukaku se Anderlechtu pridružio već kao 13-godišnjak. Prvi profesionalni ugovor s tim klubom potpisao je na svoj 16. rođendan. U 72 prvenstvene utakmice u Anderlechtu postigao je 33 pogotka.

Lukaku je, unatoč svojoj mladosti, skupio već devet nastupa za seniorsku belgijsku reprezentaciju. U sezoni 2009/10 je s nepunih 17 godina bio prvi strijelac belgijske Jupiler lige.

Vezane vijesti

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Europski nogometni prvak Chelsea potvrdio je u srijedu da je imenovao talijanskog stručnjaka Roberta Di Mattea svojim trajnim menadžerom. Di Matteo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika