19.08.2011. / 14:58

Autor: Hina , Nacional.hr

HSU: nužno odmrzavanje mirovina

Zbog rasta potrošačkih troškova, prema izračunu HSU-a, izgubljena vrijednost mirovine u stvarnosti se kreće čak oko sedam posto, kazao je Hrelja dodavši kako će njegova stranka "u budućoj vlasti inzistirati na usklađivanju mirovina sa životnim troškovima"

Foto: Pixsell (arhiva)Foto: Pixsell (arhiva)HSU je upozorio danas na nužnost odmrzavanja mirovina zbog sve većeg pada životnog standarda, te je pozvao umirovljenike da "ne nasjedaju jeftinim predizbornim trikovima stranke na vlasti" koja, po mišljenju HSU-a, u zadnjim danima mandata želi ostaviti dojam brige o umirovljenicima.

Ova je vlada imala dovoljno vremena riješiti problem drugog stupa i odmrznuti mirovine, rekao je predsjednik HSU-a Silvano Hrelja dodajući kako su zamrzavanjem mirovina, odnosno njihovim neusklađivanjem tijekom 24 mjeseca, umirovljenici izgubili 3,1 posto realne vrijednosti mirovine.

Zbog rasta potrošačkih troškova, prema izračunu HSU-a, izgubljena vrijednost mirovine u stvarnosti se kreće čak oko sedam posto, kazao je Hrelja dodavši kako će njegova stranka "u budućoj vlasti inzistirati na usklađivanju mirovina sa životnim troškovima".

"Politika HDZ-a je oduvijek bila 'pokvari pa popravi'" ocijenio je čelnik HSU-a na konferenciji za novinare dodajući kako "HDZ umjesto da se suoči sa stvarnim problemom, sada pokušava ponuditi zakašnjelo rješenje drugog mirovinskog stupa, pri čemu se ne rješavaju problemi građana".

"HSU će ustrajati na tome da se prvo riješi problem oštećenih 1.200 žena koje zbog drugog stupa primaju 550 kuna nižu mirovinu", rekao je Hrelja i dodao kako je rješenje za njih da im se omogući ostvarivanje prava na dodatak na mirovinu, dok HSU sve ostalo smatra neprihvatljivim.

Upitan kako komentira blisku suradnju IDS-a i HSU-u konkurentske stranke SU, koji su u Puli potpisali sporazum o suradnji, Hrelja je kazao kako je "IDS regionalna stranka i njegovi ciljevi mogu biti znatno drukčiji od stranaka koje djeluju na cijelom teritoriju Hrvatske".

O reviziji povlaštenih mirovina HSU, po riječima njegovog čelnika, još nije razgovarao sa članovima Kukuriku koalicije, no kako je rekao "odvojiti lažne od pravih branitelja je najnormalnije što bi svaka nova vlada morala pokušati".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika