20.08.2011. / 09:41

Autor: Hina , Nacional.hr

Angelina Jolie oduševljena Kraljem Learom i Brijunima: 'Definitivno ću se vratiti'

"Oduševljena sam predstavom koja razbija okvire klasične predstave. Ambijent u kojem je igrana idealan je za ovo djelo, a Rade Šerbedžija u glavnoj ulozi kralja Leara bio je izvrstan. I inače cijenim njegov rad i drago mi je da sam ga vidjela i u ovoj kazališnoj ulozi“, kazala je Jolie

Photo: Duško Marušić/PIXSELLPhoto: Duško Marušić/PIXSELLProslavljena američka filmska glumica Angelina Jolie u petak navečer je na Malom Brijunu odgledala kultnu predstavu kazališta Ulysses "Kralj Lear", nakon čega je u obraćanju novinarima izrazila oduševljenje s predstavom i s ljepotom Brijunskog otočja, najavljujući ponovni dolazak s obitelji.

Nakon predstave u društvu predsjednika Republike Ive Josipovića i osnivača kazališta Ulysses Rade Šerbedžije, hollywoodska zvijezda se vrlo prisno i susretljivo obratila novinarima.

"Oduševljena sam predstavom koja razbija okvire klasične predstave. Ambijent u kojem je igrana idealan je za ovo djelo, a Rade Šerbedžija u glavnoj ulozi kralja Leara bio je izvrstan. I inače cijenim njegov rad i drago mi je da sam ga vidjela i u ovoj kazališnoj ulozi“, kazala je Jolie.

Osobito je istaknula svoje oduševljenje s Brijunima. "Impresionirana sam njihovom ljepotom i puno su ljepši nego što sam očekivala. Moje dvoje djece uživalo je u moru i kupanju i definitivno ću se na Brijune s obitelji ponovno vratiti", rekla je Jolie te dodala kako su je Brijuni toliko oduševili da će o njihovoj ljepoti pričati svojim prijateljima koje će pozvati da posjete to naše rajsko otočje.

Photo: Duško Marušić/PIXSELLPhoto: Duško Marušić/PIXSELLJolie je rekla kako je i prošlog ljeta htjela doći na Brijune, no da je u posljednji trenutak zbog obaveza morala odustati. Kazala je i kako se u petak odmah po dolasku na Brijune kratko susrela s predsjednikom Josipovićem s kojim je razgovarala o Hrvatskoj i umjetnosti, te o problemu razminiravanja.

"Taj mi je problem poznat s obzirom da imam kuću u Kambodži, ali sam ostala iznenađena saznavši da je problem mina velik i u vašoj zemlji", kazala je novinarima američka filmska zvijezda.

Predsjednik Josipović je naglasio kako je dolazak Angeline Jolie na Brijune i njezina nazočnost kazališnoj predstavi velika promocija za Hrvatsku.

"Ona je i poznata humanitarka pa ćemo njezin posjet Brijunima iskoristiti i za razgovore i pomoć oko daljnjeg razminiravanja Hrvatske", kazao je hrvatski predsjednik.

Oduševljenje dolaskom Angeline Jolie na Brijune, kao posebne gošće kazališta Ulysses, izrazio je i Rade Šerbedžija koji je govorio o njezinoj ljepoti, ali i o velikoj, otvorenoj, humanitarnoj duši.

Photo: Duško Marušić/PIXSELLPhoto: Duško Marušić/PIXSELLAngelina Jolie je inače u Hrvatsku, u najvećoj tajnosti stigla u petak popodne oko 16:30 sati sletjevši privatnim zrakoplovom u pulsku zračnu luku. S njom je stiglo i njezino dvoje djece. Na Brijunima ju je zatim u Bijeloj vili primio predsjednik Josipović sa suprugom Tatjanom. U subotu ujutro Angelina Jolie će se ponovno susresti s predsjednikom Ivom Josipovićem na radnom doručku, na kojem će biti prisutna i Đurđa Adlešić kao i predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje. Plan je da se poznata glumica, koja je ujedno i borac za ljudska prava i veleposlanica UNICEF-a, upozna s hrvatskim projektima i problemima mina te da je se pokuša pridobiti da se u njih izravno uključi.

Kazalište Ulysses ove je godine svoju sezonu otvorilo premijerom Brechtove predstave "Cabaret Brecht – Zadrživi uspon Artura Uija", a završava je upravo "Kraljem Learom", predstavom s kojom je to kazalište 2001. godine počelo svoje djelovanje a koju je u proteklih 10 sezona vidjelo više od 22 tisuće gledatelja. Predstavu je režirala Lenka Udovički, a na čelu vrhunske glumačke ekipe je Rade Šerbedžija u ulozi kralja Leara.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika