21.08.2011. / 12:17

Autor: Hina

Savjeti za katoličku mladež:

Papa za neraskidivost braka 'muškarca i žene'

U govoru je Benedikt XVI. pozvao mlade da "prepoznaju ljepotu i dobrotu braka" između muškarca i žene koji otvara "svijetao i zahtijevan horizont"

Foto: Pixsell (arhiva)Foto: Pixsell (arhiva)Papa Benedikt XVI. pohvalio je "neraskidiv i otvoren životu" brak između muškarca i žene pred milijun mladih od 18 do 35 godina iz 193 zemlje, okupljenih u zračnoj luci Cuatro Vientos blizu Madrida.

Na početku večeri molitvi u okviru Svjetskih dana mladih u subotu navečer pred više od milijun mladih, Papa je morao prekinuti govor zbog oluje ali novinski ured Vatikana priopćio je u nedjelju kako ga se može smatrati pročitanim.

U govoru je Benedikt XVI. pozvao mlade da "prepoznaju ljepotu i dobrotu braka" između muškarca i žene koji otvara "svijetao i zahtijevan horizont".

"Moramo biti svjesni da je jedino okružje vjernosti i neraskidivosti kao i otvaranja božjem daru života u skladu s veličinom i dostojanstvom ljubavi supružnika", dodao je on.

Nije naveo nikakvu aluziju na ostale oblike zajednice poput slobodne zajednice ili homoseksualnog braka koji je priznat zakonom u Španjolskoj.

"Ostalima Krist upućuje poziv da ga slijede u duhovnoj službi i posvećenom životu", dodao je Benedikt XVI.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika