25.08.2011. / 11:18

Autor: Bojana Križić

“Perl Jam Twenty” - uskoro svjetska premijera dokumentarca Camerona Crowa

"Perl Jam Twenty" ime je dokumentarca koji će svjetsku premijeru doživjeti 20. rujna, a u hrvatskoj će se prikazivati u kinima Movieplex u Zagrebu i Cineplexx u Osijeku i Splitu

Dvadeset godina rada jednog od najuspješnijih rock bendova, Pearl Jama, kamerom je zabilježio nagrađivani producent i novinar Cameron Crow, tvorac filmova kao što su "Jerry Maguire", "Elizabethtown", "Vanilla sky" i "Alice in Chains: Music Bank - The Videos". "Perl Jam Twenty" ime je dokumentarca koji će svjetsku premijeru doživjeti 20. rujna, a u hrvatskoj će se prikazivati u kinima Movieplex u Zagrebu i Cineplexx u Osijeku i Splitu. Ovaj intimni uvid u žvot i rad Pearl Jama načinjen je od 1200 sati nikad prikazanoga materijala i više od 24 sata pojedinačnih intervjua s članovima benda i snimaka koncerata.

I dok su Perl Jamovci trenutno u studiju i snimaju svoj deseti studijski album, u filmu je kronički zapisan prati nastanak benda, kaos koji je nastao nakon što su dosegnuli zvjezdani status, njihov uzmak od slave i stvaranje intimnog kruga u kojem su mogli stvarati onu vrstu glazbe u koju i vjeruju.

"U film smo ugradili jako puno toga - trenutke, snimke koje su napravili članovi benda, audio isječke, stare i nove intervjue - sve u različitim formatima, kako bismo dobili dirljivi kolaž o tome kako je to biti članom benda na njihovom dvadesetogodišnjem putovanju. Bogatstvo snimki jasno je definiralo naš put - na kojem smo jednostavno pričali priču o bendu i pustili smo glazbi da nas vodi. Kreirati film bio je pravi užitak i s oduševljenjem ćemo ga podijeliti s obožavateljima" rekao je Cameron Crow opisujući svoje djelo.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika