26.08.2011. / 13:57

Autor: Totalsport

Prvo kolo Serije A odgođeno zbog igračkog štrajka

- Ne vidim zašto bismo privremeno pristajali na uvjete koje nemamo namjeru prihvatiti trajno - rekao je povjerenik natjecanja Serije A Maurizio Beretta

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaVodstvo Talijanske nogometne lige (Serie A) i Sindikat profesionalnih nogometaša u Italiji (AIC) nisu se u petak dogovorili oko sadržaja novoga kolektivnog ugovora.

To znači da se prvo kolo novog prvenstva, planirano za ovaj vikend, neće odigrati zbog igračkog štrajka.

Vodstvo lige u petak je na sastanku odbacilo prijedlog privremenog rješenja koje je servirao AIC s namjerom da se spasi odigravanje prvog kola:

- Ne vidim zašto bismo privremeno pristajali na uvjete koje nemamo namjeru prihvatiti trajno - rekao je povjerenik natjecanja Serije A Maurizio Beretta.

Spor oko potpisivanja novoga kolektivnog ugovora nastao je zbog nemalih zahtjeva sa strane vlasnika klubova, čije želje provodi vodstvo lige. Klubovi žele dobiti pravo da sami odlučuju o statusu igrača u posljednjoj godini ugovora koji ne žele produljiti radni odnos. Dosad su klubovi od igrača u takvom statusu trebali suglasnost za njihovu eventualnu prodaju prije isteka ugovora. Novi kolektivni ugovor tu bi suglasnost eliminirao, a ktome još vlasnicima i dopustio da igrače takvog statusa odmah izbace iz kruga prve momčadi, što dosad također nije bio slučaj.

Također, krizni porez nametnut od Vlade Silvija Berlusconija kao protumjera za izlazak iz recesije talijanskog gospodarstva prouzročene golemim vanjskim dugom, a koji posebno tereti zaposlenike s najvećim prihodima, klubovi žele prebaciti na igrače umjesto da ga podmiruju sami mimo isplaćenih plaća.

Vezane vijesti

Juventus otkupio Giovincov ugovor

Juventus otkupio Giovincov ugovor

Talijanski nogometni reprezentativac Sebastian Giovinco, 25-godišnji ofenzivni veznjak, vraća se u Juventus koji je od Parme otkupio 50% ugovornih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika