26.08.2011. / 15:23

Autor: Hina

Kim u Kini potvrdio spremnost na povratak pregovorima

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-il poručio je u petak u Kini kako je spreman bez preduvjeta vratiti se pregovorima o nuklearnim pitanjima, prenijela je kineska novinska agencija Xinhua.

Kim Jong-ilKim Jong-ilSjevernokorejski vođa Kim Jong-il poručio je u petak u Kini kako je spreman bez preduvjeta vratiti se pregovorima o nuklearnim pitanjima, prenijela je kineska novinska agencija Xinhua.

Kim je takvu promjenu stajališta najavio tijekom ovotjednog poseta Rusiji a tijekom susreta u sjeveroistočnoj Kini s kineskim dužnosnikom Daiem Bingguom kazao je kako je predan ostvarenju cilja - korejskog poluotoka bez nuklearnog oružja, prenosi Xinhua.

"DNRK ostaje predan cilju uklanjanja nuklearnog materijala s korejskog poluotoka i spreman je u cijelosti provesti u djelo zajedničku izjavu od 19. rujna zajedno s drugim stranama a u cilju održavanja i promoviranja mira i stabilnosti na korejskom poluotoku", prenijela je Xinhua Kima.

Sjeverna Koreja spremna je obnoviti šesterostrane pregovore bez preuvjeta, rekao je Kim. Razgovore o razoružanju dvije Koreje, Kine, Rusije, Japana i SAD-a Sjeverna Koreja napustila je 2008. godine.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 26.08.11. 15:33

E sad mi je lakše.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika