27.08.2011. / 17:55

Autor: Hina

Merkel: Gadafiju bi trebao suditi Međunarodni kazneni sud u Den Haagu

Njemačka kancelarka Angela Merkel ocijenila je u subotu da bi libijskom čelniku Moameru Gadafiju trebao suditi Međunarodni kazneni sud (ICC) u Den Haagu.

Angela MerkelAngela MerkelNjemačka kancelarka Angela Merkel ocijenila je u subotu da bi libijskom čelniku Moameru Gadafiju trebao suditi Međunarodni kazneni sud (ICC) u Den Haagu.

"Gadafi bi trebao imati suđenje u skladu s pravom koje nikada nije omogućio svojim protivnicima", odgovorila je kancelarka na upit novinara lista Bild am Sonntag je li sklona suđenju Gadafiju pred Međunarodnim kaznenim sudom.

Angela Merkel, čija je zemlja odbila sudjelovati u vojnoj intervenciji u Libiji, nije isključila mogućnost sudjelovanja vojnika Bundeswehra u eventualnoj misiji stabiliziranja stanja pod pokroviteljstvom UN-a.

"Ako se upita nas Nijemce, razmotrit ćemo, jasno, što možemo učiniti", kazala je ona u razgovoru koji će biti objavljen u nedjelju.

Međutim, ističe ona, "nova libijska vlada morat će odlučiti čija joj je pomoć potrebna, a mislim da je to prije svega pomoć UN-a, Arapske lige i Afričke unije".

Šefica njemačke vlade zaželjela je također da Libija uspije "uvesti demokratske strukture".

"Samo u Njemačkoj zamrznuli smo milijarde eura imovine Gadafijeva režima", podsjetila je ona. "Taj novac je na raspolaganju stanovništvu i može se dobro iskoristiti za izgradnju zemlje".

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
17/8/11

foringas, 28.08.11. 11:57

tamo če Gadafija osloboditi jer nije osobno ustrijelio više od nekoliko osoba i nije izvršio invaziju na tuđu zemlju. to je po međunarodnom sudu za osloboditi okrivljenika jer su to simpatizeri srbije a njihovi plačenici su sudjelovali u redovima Gadafija.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika