30.08.2011. / 13:14

Autor: Nacional.hr

Zoran Milanović: Ima vremena za euro, sad je bitnije jačati gospodarstvo

"Trebamo nove tehnologije, trebamo tvrtke koje se baziraju na znanju", priča Milanović

Zoran MilanovićZoran MilanovićZoran Milanović izjavio je kako Hrvatska nakon pristupanja EU ne bi trebala žuriti s uvođenjem eura, piše Bloomberg.

"Zbog nesigurnog stanja u gospodarstvima Europe i na svjetskim financijskim tržištima treba pričekati i vidjet što će se dogoditi u sljedeće dvije ili tri godine. Kako u tom vremenskom razdoblju ni ne možemo uvesti euro imat ćemo vremena", rekao je predsjednik SDP-a.

Nastavlja kako bi Hrvatska nakon dvije godine recesije trebala jačati svoje gospodarstvo i završiti prijelaz k tržišnoj ekonomiji. Naglašava kako bi strateške tvrtke poput HEP-a trebale ostati u državnom vlasništvu.

"Trebamo nove tehnologije, trebamo tvrtke koje se baziraju na znanju", priča Milanović. Siguran je da bi održavanje državne potrošnje na oko 120 milijardi kuna, prekid zaduživanja, stvaranje radnih mjesta i privlačenje investitora trebali omogućiti izlazak iz krize. Kazao je kako treba riješiti problem administracije kako bi se normalno poslovalo, ali istovremeno treba i uspostaviti socijalnu ravnotežu.

O državnom ugovoru s MOL-om kaže kako će ga biti teško poništiti zbog dosadašnje nesposobnosti i zanemarivanja Vlade. Smatra kako bi se Vlada trebala radije "usredotočiti na jačanje suradnje" s mađarskom naftnom tvrtkom.

"Najčvršći dokaz kako je Hrvatska duboko korumpirana država je primjer bivšeg premijera Sanadera i ostalih pojedinaca iz jezgre vladajuće stranke HDZ-a", rekao je o korupciji i kriminalu u Hrvatskoj Milanović. "U HDZ-u imamo jakog i upornog suparnika, koji je duboko ukorjenjen u hrvatskom društvu i to ne bismo smjeli podcijeniti. Ovaj put imamo više strpljenja i taktičke mudrosti", kratak je bio Milanović o skorašnjim izborima.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

registracija
22/4/11

www, 30.08.11. 14:16

Čini mi se daće ovaj nadmašiti Vlaisanderićku po gluposti.


registracija
4/1/09

miroljubiv, 06.09.11. 23:22

Ko da ga je ona rodila,a on nju napravio.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika