01.09.2011. / 15:27

Autor: Hina

Uskoro izlazi "izgubljeni" album Beach Boysa

Originalne snimke legendarnog "izgubljenog" albuma "Smile" američke pop grupe Beach Boys ove će jeseni ugledati svjetlost dana, 44 godine kasnije nego je prvotno planirano, prenosi britanski BBC.

Beach BoysBeach BoysOriginalne snimke legendarnog "izgubljenog" albuma "Smile" američke pop grupe Beach Boys ove će jeseni ugledati svjetlost dana, 44 godine kasnije nego je prvotno planirano, prenosi britanski BBC.

Snimke za taj album, kojemu je prethodio album "Pet Sounds", smatran jednim od najvećih albuma u povijesti rock glazbe, nastale su 1966. i početkom 1967., ali je album ostavljen nedovršen nakon što je suosnivača skupine - pjevača, glazbenika i skladatelja Briana Wilsona pogodila teška emocionalna kriza.

"Brian je dok smo to snimali bio na vrhuncu svoje kreativnosti", kaže pjevač skupine Mike Love, uz kojega su osim Briana u originalnoj postavi benda bila i Brianova braća Dennis i Carl Wilson, te prijatelj Al Jardine.

Neke od pjesama snimane su istodobno s onima za album "Pet Sounds" a četiri je pjesme Brian, poznat po ekscentričnom pristupu pisanju glazbe, napisao u kutiji punoj pijeska veličine 7,5 četvornih metara postavljenoj u njegovoj dnevnoj sobi kako bi "stvorio osjećaj da se nalazi na plaži kraj oceana".

Projekt je obustavljen zbog Brianove preopterećenosti i drogiranja, napetosti unutar benda, te sukoba s izdavačem. Neke su pjesme kasnije objavljene u različitim oblicima kao singlovi, na kasnijim albumima ili neslužbenim snimkama.

Brian je 2004. ponovno snimio čitav album radi solo objave, no originalne su snimke ostale podalje od očiju javnosti.

Skorašnji će album biti "najbliži onome kako je trebao izgledati prvotni gotovi album 'Smile", a uključivat će i alternativne verzije pjesama, skice pjesama, te snimke čavrljanja u studiju, stoji u priopćenju izdavačke kuće EMI.

Album "The Smile Sessions" bit će u prodaji od 31. listopada.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika