02.09.2011. / 12:37

Autor: Hina , Nacional.hr

Pack: 'BiH zbog neodgovornih političara izgubila i ovu godinu'

Doris Pack istaknula je kako BiH isuviše dugo nema vlast jer se čelnici ključnih političkih stranaka o tome ne mogu dogovoriti od izbora provedenih u listopadu 2010. godine

Doris Pack i Milorad Dodik (arhiva)Doris Pack i Milorad Dodik (arhiva)Izvjestiteljica Europskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Doris Pack upozorila je u petak kako je ta zemlja zbog neodgovornog ponašanja njenih političara izgubila cijelu ovu godinu jer nije poduzeto ništa kako bi se provele potrebne reforme.

"Ova godina je na žalost izgubljena, no cijenu za to platit će građani a ne političari", izjavila je Pack kako je citira "Dnevni avaz".

Doris Pack istaknula je kako BiH isuviše dugo nema vlast jer se čelnici ključnih političkih stranaka o tome ne mogu dogovoriti od izbora provedenih u listopadu 2010. godine.

Kazala je kako će zbog te činjenice zaostajanje BiH za drugim državama regije biti još vidljivije.

"Vrijeme je da se formira vlast i političari počnu raditi, jer mi ne želimo da BiH bude posljednja u regiji", kazala je Pack dodajući kako je nepostojanje učinkovite vlasti razlog zbog kojeg inozemni dužnosnici poput njemačke kancelarke Angele Merkel počinju zaobilaziti BiH.

"Zašto bi ona (Merkel) išla tamo gdje je nema tko slušati", kazala je njemačka zastupnica u Europskom parlamentu.

Čelnici šest ključnih političkih stranaka u BiH koje bi mogle uspostaviti novu vlast ponovo će se sastati u Mostaru 5. rujna na poziv predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića i HDZ 1990. Bože Ljubića.

Za sada nema naznaka da bi tada moglo doći do značajnijeg približavanja stajališta odnosno do dogovora o raspodjeli ministarskih mjesta što je ključni problem u dogovoru oko vladajuće koalicije.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika