02.09.2011. / 15:05

Autor: Nacional.hr

Video: Na željezničkom kolodvoru u ruskom gradu procurio otrovni plin

Ruska novinska agencija Interfax je izvjestila kako je bromin bio uskladišten u staklenim posudama od 2 300 litara, koje su napukle uslijed premještanja vagona na glavnom željezničkom kolodvoru

Prizor sa željezničkog kolodvora u ČeljabinskuPrizor sa željezničkog kolodvora u ČeljabinskuOko 42 ljudi potražilo je liječničku pomoć u ruskom gradu Čeljabinsku nakon što je na željezničkom kolodvoru procurio otrovni plin bromin, izvještava BBC.

U ranim jutarnjim satima počeo je iz jednog od vagona curiti bormin, zbog čega je evakuiran željeznički terminal. Žuti oblak dugačak 20-ak kilometara počeo se širiti okolicom. Dužnosnici su izjavili kako su prekršena sigurnosna pravila željezničkog prometa i kako je pokrenuta istraga. Kažu kako je iscurilo između pet i 11 galona plina. Još nije poznat uzrok incidenta.

Ruska novinska agencija Interfax je izvjestila kako je bromin bio uskladišten u staklenim posudama od 2 300 litara, koje su napukle uslijed premještanja vagona na glavnom željezničkom kolodvoru.

Rusko ministarstvo zdravstva izjavilo je kako su svi koji su zatražili liječničku skrb zadovoljavajućeg zdravlja. Mediji izvještavaju kako je liječnički savjet potražilo 207 osoba. Građanima miljunskog uralskog grada savjetovano je da ostanu u domovima, a zatvorene su neke od škola. Onima koji moraju izaći iz kuća rečeno je da nose maske.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika