03.09.2011. / 13:28

Autor: Totalsport

SP u veslanju: Hrvatski četverac uzeo broncu

Na polovici utrke je Hrvatska čak bila na pretposljednjem mjestu, ali je tada krenuo dug finiš koji im je osigurao broncu

Hrvatski četverac na pariće, u sastavu David Šain, Damir Martin, Valent i Martin Sinković, osvojio je brončanu medalju na Svjetskom veslačkom prvenstvu koje se održava u slovenskom Bledu...

Na posljednjem Svjetskom prvenstvu, na Novom Zelandu, Hrvatska je bila zlatna, no ovom je prilikom naš četverac ostao daleko od takvog dosega. Njemačka i australska posada su bile mnogo uvjerljivije, ali je Hrvatska nakon odličnog veslanja u drugih 1000 metara sigurno osvojila brončanu medalju.

Na startu je Hrvatska odmah ušla u zaostatak za Njemačkom, Rusijom i Australijom. Na polovici utrke je Hrvatska čak bila na pretposljednjem mjestu, ali je tada krenuo dug finiš koji im je osigurao broncu.

Sama završnica je bila nevjerojatna budući da je Njemačka izgubila posve sigurno zlato. Jedan od članova je pogriješio, izgubili su Nijemci i smjer i brzinu, te su Australci iskoristili ponuđeno i osvojili prvo mjesto sa 25 stotinki prednosti.

Hrvatska posada je ovim izborila i nastup na Olimpijskim igrama iduće godine.

SP u veslanju, četverac na pariće, finale:

1. Australija 5:39.31

2. Njemačka 5:39.56

3. Hrvatska 5:42.82

4. Poljska 5:45.34

5. Rusija 5:49.47

6. Italija 5:53.28

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika