03.09.2011. / 15:54

Autor: Hina , Nacional.hr

Usain Bolt svjetski prvak na 200 metara

Bolt je na 200 metara bio dominantan, pobijedio je u vremenu od 19.40 sekundi, što je 21 sotinku sporije od njegova svjetskoga rekorda, ali je i četvrti rezultat svih vremena

ArhivaArhivaNajbolji atletičar svijeta Jamajčanin Usain Bolt osvojio je naslov svjetskog prvaka na 200 metara, te se tako utješio za razočaranje na 100 metara, kada je diskvalifiran nakon pogrešnog starta.

Bolt je na 200 metara bio dominantan, pobijedio je u vremenu od 19.40 sekundi, što je 21 sotinku sporije od njegova svjetskoga rekorda, ali je i četvrti rezultat svih vremena. Jamajčanin, koji će za tjedan dana nastupiti i na mitingu u Zagrebu, u nedjelju će pokušati doći do još jednog zlata i to u štafeti 4x100 metara.

U odličnoj utrci na 200 metara četiri su sprintera išla ispod 20 sekundi, srebro je uzeo Amerikanac Walter Dix (19.70), a broncu Francuz Christophe Lemaitre (19.80), što je nacionalni rekord Francuske, te samo osam stotinki sekunde sporije od prastarog europskog rekorda Pietra Mennee. Ispod 20 sekundi bio je i četvrtoplasirani Norvežanin Jaysuma Saidy Ndure (19.95).

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika