03.09.2011. / 20:28

Autor: Hina

NTC: Libija za desetak dana obnavlja proizvodnju nafte

Na pitanje kad će se obnoviti proizvodnja nafte, Tarhuni je na konferenciji za novinare rekao: "Jučer sam obaviješten da će na poljima Misli i Sariru proizvodnja početi 12. ili 13. ovoga mjeseca"

ArhivaArhivaLibijsko Nacionalno prijelazno vijeće očekuje da za desetak dana ponovno počne proizvodnja nafte na poljima Misli i Sariru, objavio je u subotu novi libijski ministar nafte Ali Tarhuni.

Na pitanje kad će se obnoviti proizvodnja nafte, Tarhuni je na konferenciji za novinare rekao: "Jučer sam obaviješten da će na poljima Misli i Sariru proizvodnja početi 12. ili 13. ovoga mjeseca".

Posebni izaslanik glavnoga tajnika Ujedinjenih naroda Ban Ki-moona stigao je u subotu u Tripoli na razgovor s predstavnicima nove vlasti o tome kako UN može pomoći u izgradnji libijske budućnosti.

"Došao sam s Libijskim Prijelaznim nacionalnim vijećem razgovarati o tome kako UN može najbolje pomoći budućnosti te zemlje", rekao je Ian Martin novinarima. Po njegovim riječima, buduće libijske vlasti suočene su s velikim izazovom, a UN je spreman pomoći.

Ban Ki-moon je u četvrtak izjavio da je Martinu povjerio pripreme za misiju u Libiji.

Vezane vijesti

Naftaški juriš na sjever

Naftaški juriš na sjever

Oko Arktika se steže sve agresivniji obruč vojnih sila gonjen uzbuđenjem koje u krvi nekih vladinih činovnika vrije velikim brojkama. "I u tom cilju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika