05.09.2011. / 11:32

Autor: Totalsport

Moto GP, VN San Marina: Lorenzu 17. pobjeda u karijeri

Veliko slavlje španjolskog motociklizma u San Marinu upotpunili su Marc Marques pobjedom u klasi Moto2, te Nicolas Terol koji je bio najbrži u najslabijoj kategoriji, do 125 kubičnih centimetara

Jorge Lorenzo Jorge Lorenzo Španjolski motociklist Jorge Lorenzo na Yamahi već je na startu utrke za Veliku nagradu San Marina preuzeo vodeću poziciju i sačuvao ju do kraja za svoju 17. pobjedu u klasi MotoGP.

Premda je Australac Casey Stoner na Hondi ostvario najbolje vrijeme u kvalifikacijama i najavljivao pobjedu na stazi u Misanu, što bi mu bila četvrta nizu, već na startu je 24-godišnji Lorenzo bolje reagirao i izbio na čelo utrke.

U vrlo zanimljivom dvoboju Stonera je i drugi španjolski motociklist i momčadski kolega Dani Pedrosa uspio prestići, pa je Australac utrku završio na trećem mjestu s gotovo 12 sekundi zaostatka.

U San Marinu su gledatelji, dakle, vidjeli dvostruko španjolsko slavlje Lorenzo - Pedrosa, a nakon Stonera među najboljih pet probili su se Talijani Marco Simoncelli na Gresini Hondi, te Andrea Dovizioso na Hondi.

Nakon loše odrađenih kvalifikacija i tek 11. pozicije na startu, deveterostruki svjetski prvak Valentino Rossi na Ducatiju uspio se za kratko vrijeme probiti do 4. pozicije, već u petom krugu, no nije izdržao do kraja, pa je utrku završio na 7. mjestu s 23 sekunde i 7 desetinki zaostatka za pobjednikom.

Ovom pobjedom Lorenzo je gotovo prepolovio zaostatak za Stonerom u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva i sada Australac na vodećoj poziciji ima 25 bodova prednosti.

Veliko slavlje španjolskog motociklizma u San Marinu upotpunili su Marc Marques pobjedom u klasi Moto2, te Nicolas Terol koji je bio najbrži u najslabijoj kategoriji, do 125 kubičnih centimetara.

Ovaj španjolski trijumf sjajna je najava za sljedeću utrku koja je na rasporedu 18. rujna na stazi u Aragonu, gdje će španjolski ljubitelji motociklizma imati priliku uživo bodriti svoje šampione.

VN San Marina, MotoGP, rezultati:

1. Jorge Lorenzo (Špa / Yamaha) 44:11.877

2. Dani Pedrosa (Špa / Honda) +7.299

3. Casey Stoner (Aus / Honda) +11.967

4. Marco Simoncelli (Ita / Gresini Honda) +17.353

5. Andrea Dovizioso (Ita / Honda) +17.390

...

Ukupni redoslijed:

1. Casey Stoner (Aus / Honda) 259 bodova

2. Jorge Lorenzo (Špa /Yamaha) 224

3. Andrea Dovizioso (Ita / Honda) 185

4. Dani Pedrosa (Špa / Honda) 150

5. Ben Spies (SAD / Yamaha) 135

Vezane vijesti

Treća ovogodišnja pobjeda Lorenza

Treća ovogodišnja pobjeda Lorenza

Španjolski motociklist Jorge Lorenzo (Yamaha) pobjednik je Velike nagrade Katalonije, pete utrke sezone Svjetskog prvenstva "kraljevske" MotoGP… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika