05.09.2011. / 13:31

Autor: Hina , Nacional.hr

'Kukulele opcija' odgovara

Kosor: 'Josipović nastoji poniziti uspješnu Vladu'

Predsjednik nikako da prihvati podatke o gospodarskom jačanju Hrvatske niti o rastu BDP, industrijskoj proizvodnji i odličnoj turističkoj sezoni, već govori o zemlji jada, čemera i užasa i to nije dobro, ocijenila je Kosor

Foto: PixsellFoto: PixsellPredsjednica Vlade Jadranka Kosor, komentirajući danas izjavu predsjednika Republike Ive Josipovića da ona predstavlja "kukulele opciju", ustvrdila je kako je tužno da predsjednik Vladu koja je završila pregovore s EU i uspješno radi na velikim gospodarskim projektima i u borbi protiv korupcije kritizira na takav način i nastoji poniziti.

"Nismo posustali proljetos kada je predsjednik održavao konzultacije s jasnom tendencijom, a nećemo se obeshrabriti ni sada", rekla je premijerka Kosor, prigodom boravka u Svetoj Nedjelji.

Predsjednik nikako da prihvati podatke o gospodarskom jačanju Hrvatske niti o rastu BDP, industrijskoj proizvodnji i odličnoj turističkoj sezoni, već govori o zemlji jada, čemera i užasa i to nije dobro, ocijenila je Kosor.

Podsjetila je da je predsjednik Josipović nedavno bio s talijanskim predsjednikom Giorgiom Napolitanom i rekla kako je sigurna da talijanski predsjednik nije rekao da gospodarski rast od 0,8 posto u Italiji, a kamoli u Hrvatskoj, znači da je to zemlja jada.

Predsjednik Josipović mora, i bilo bi dobro da sudjeluje zajedno s nama u ohrabrivanju gospodarstvenika i da mu ne promakne bilo koji pokazatelj o pozitivnim trendovima i novom padu nezaposlenosti, drži Kosor.

Kao predsjednica stranke, ali i kao predsjednica Vlade, moram voditi računa o ravnopravnom ulasku svih političkih opcija u izbornu utrku. Apsolutno to je nužno i to je temelj demokracije i nastavit ćemo ukazivati na sve ono, ako bude takvih slučajeva, za što mislimo da je uključivanje predsjednika u kampanju, naglasila je Kosor.

Mislimo da imamo pravo na to, reći da je u Požegi bio Igor Dragovan, ne samo kao glavni tajnik SDP-a nego i čelnik izbornog stožera "kukuriku koalicije" i to je apsolutna činjenica, rekla je premijerka Kosor.

To su jasne poruke, puno puta je on (Dragovan) stajao uz predsjednika kada je kritizirao Vladu i to su bile poruke koje nećemo i ne možemo prešutjeti, dodala je premijerka.

"A to da bismo se bojali ukazivati na neke probleme, to je vrijeme isto tako zauvijek prošlo", poručila je Kosor.

Svaki hrvatski građanin i građanka i svaki političar u Hrvatskoj ima pravo ukazivati na nešto za što smatra da može utjecati na izborni rezultat.

O tome sam govorila, rekla je Kosor, i dodala kako poziva predsjednika Republike da prihvati ponudu da mu Vladin gospodarski tim predoči makroekonomske pokazatelje, stanje u proračunu, zamrznute rashode, te rezultate u provedbi Zakona o fiskalnoj odgovornosti.

To je naša ponuda i prijedlog i predsjednik je u svako doba dobrodošao ako želi doći u Vladu i poslušati te podatke. Naša zajednička zadaća je predstavljati svoju zemlju, to je dužnost predsjednika države, premijerke i Vlade u cjelini i tako ćemo nastaviti, istaknula je premijerka Kosor u izjavi novinarima prilikom boravka u Svetoj Nedjelji gdje je nazočila potpisivanju Ugovora o dodjeli poticajnih namjenskih bespovratnih sredstava prema projektu izgradnje poduzetničkih zona u jedinicama lokalne samouprave.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
7/7/11

gadovi, 05.09.11. 13:46

Uspješna vlada koja je završila pregovore sa EU??!!
Je, završila je pregovore sa EU i to po programu prilagođenim za retardiranu vladu

što se velikih projekata tiče najveći je projekt "respektabilnog" umirovljenja 500.000 mladih i zdravih ljudi


registracija
7/7/11

gadovi, 05.09.11. 13:49

Što se tiče korupcije. Korupciju je instalirala moja baba pa se sad HDZ bori protiv nje
Koja je ovo kretenuša


registracija
7/7/11

gadovi, 05.09.11. 13:53

Svaki hrvatski građanin i građanka i svaki političar u Hrvatskoj ima pravo ukazivati na nešto za što smatra da može utjecati na izborni rezultat.

to kaže osoba koju je izabrao tko ?????
to kaže osoba koja se financira kako se financira??
to kaže osoba ...
oprostite, ovo je već , za ovo nema riječi.


registracija
5/3/10

starimudrac, 05.09.11. 13:58

ajde boga ti, više vrati stan. a onda možemo na ozbiljnije teme.


registracija
26/12/06

capica, 05.09.11. 14:06

Svaki hrvatski građanin i građanka i svaki političar u Hrvatskoj ima pravo ukazivati na nešto za što smatra da može utjecati na izborni rezultat.

Evo i ja kao građanka ukazujem na to da premjerka ne radi posao za koji je plaćena, nego troši novac nas građana za svoju izbornu kampanju.
Ukazujem i na to da su troškovi života porasli, a mirovine sukladno tome padaju.
Ukazujem na 300.000 nezaposlenih, mada je obećala otvoriti novih 150.000 radnih mjesta.
Također ukazujem i na to , da premjerkini savjetnici trebaju odraditi svoj posao i upozoriti je da ne vrijeđa predsjednika kojem nije niti po znanju , a niti po intelektu niti "do koljena".


registracija
3/12/10

Yoda, 05.09.11. 14:11

Ovoj hitno treba pojačati terapiju. I prestanite joj davati pozornost na ovom portalu... Ne mogu više ni povračati...


registracija
19/1/11

sandoval, 05.09.11. 14:13

po čemu je Vlada uspješna ? Pa sve je više sirotinje, nezaposlenih ljudi.Uskoro niti u kontejnerima neće biti ništa, sve više ljudi pretražuje
za ostatcima kruha...................


registracija
7/7/11

gadovi, 05.09.11. 14:19

Yoda
Ovo si fino definirao: "Ja više nemogu ni povraćati"
Bogami niti ja
Mene je doslovno više stid slušati je. Nje još nije stid lupetati.


registracija
13/2/11

urednik, 05.09.11. 14:37

U zemlji iz mojih snova ovako uspješna Vlada svoj mandat završila bi puno prije isteka zakonskog roka i to na nekakvom stadionu, pred publikom od onih koje su svojim djelovanjem usrećili - i s debelim, masnim užetom oko svojih svinjskih vratova. Uvjeren sam da bi sljedeća Vlada bila puno uspješnija.


registracija
7/7/11

gadovi, 05.09.11. 14:46

Kad malo bolje razmislim ovo je uspješna vlada
Uspješno je rješila stambeni problem predsjednici vlade.
A ostali će početi rješavati svoje stambene probleme, valjda kad u Libiji padne Gadafi


registracija
9/5/10

lolobrigita, 05.09.11. 14:47

Koliko nas na dan košta njena cirkuska karavana?
Samo Ona na mjesec primi 25 000 neto,a ostali joj podrepci,blizu toga.Za što?
Svaki pravi premijer ne bi dizao glavu od posla,ne bi izlazio iz ureda,a Ona...jezdi lijepom opljačkanom.I ljuti se kad to netko nazove pravim imenom: kukulele koalicija.


registracija
17/4/11

DONDON, 05.09.11. 15:29

A čime se ona hvali - kukulele! Da se nisu međusobno posvađali oko pograbljenog plijena i dalje bi bilo isto kao i ranije - samo grabež. Nije ona dostojna Josipoviću ni ime spomenuti, a kamo li ove gadarije s kojima ga pokušava provocirati. Ima ona svoje učitelje, pa neka ih citira i koristi njihove "mudrosti" u vođenju kampanje (na pr. crveni, žuti, zeleni đavoli, prodaju se za Judine škude, stoka sitnog zuba, i sl. biseri), pa njene usklike "kud Ivo tud i ja", a za pomoćnika u prosipanju bisera je izabrala dobru zamjenu Dragi Krpini - Franu Matošića.


registracija
5/9/11

djanivogi, 05.09.11. 15:36

Ljudi, opametite se već jednom! Do izbora imate još tri mjeseca - nemojte pogriješiti!


registracija
7/9/07

Vinogradar, 05.09.11. 17:08

Kosor: 'Josipović nastoji poniziti uspješnu Vladu'
-----------------------------------------------------------------------
Dobar vic :
uspješna Vlada !!!!!
Hahahahahahahahahhahahhahahahhahahaahahahahahahahahhahahahhahahahahahahaha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


registracija
7/9/07

Vinogradar, 05.09.11. 17:08

Kosor: 'Josipović nastoji poniziti uspješnu Vladu'
-----------------------------------------------------------------------
Dobar vic :
uspješna Vlada !!!!!
Hahahahahahahahahhahahhahahahhahahaahahahahahahahahhahahahhahahahahahahaha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


registracija
16/6/10

nosonja, 05.09.11. 17:44

Najgore od svega toga je da ona to uistinu i misli!!!
Ne volim vrijeđati žene....i neću.


registracija
24/3/10

bagsy, 05.09.11. 18:03

kad smo ,kod stana već,pa kakva je to uspješna premijerka kad nije uspjela hapiti bar još jedan stan,nemoj se samo vaditi da si poštena


registracija
22/3/11

vferari, 05.09.11. 18:43

Ne da treba ponizit ovko uspješnu vladu,treba je sudski goniti zbog narušavanja jedinstva i sloge naroda.Što bi bilo 91,da je narod bio ovako nejedinstven.Da je ova vlada uspješna onda bi nabrajala uspjehe,koliko je porasla zaposlenos,koliko je povećan izvoz u odnosu na uvoz,koliko je povećana proizodnos,koliko je sagrađeno novih tvotnica o tome ni riječi naravno ništa ionda udri po partizanima komunistima,kojih ima najviše u HADEZE-u crvenima i t.d.Gospođo Kosor neki od nas su čobani ali ovce nismo tako da nam predvodnik netreba.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 05.09.11. 20:57

Tako je Jaco ! Uspješni ste koliko je Hrvatska uspješno otišla u pičku materinu ! De odjebi insektu !


registracija
15/8/09

vergilia, 05.09.11. 20:58

..."ustvrdila je kako je tužno da predsjednik Vladu koja je završila pregovore s EU i uspješno radi na velikim gospodarskim projektima i u borbi protiv korupcije kritizira na takav način i nastoji poniziti"
A najtužnije je što pojma nemamo što je ustvari s EU ispregovarala (usput prije toga "odblokirala" pregovore zbog arbitraže sa Slovenijom, a što ćemo tek vidjeti da li je poklonila Sloveniji dio našeg mora, za što će možda jednom trebati odgovarati hrvatskom narodu), "veliki gospodarski projekti" sastoje se od bezbrojnog polaganja kamena temeljaca i rasta nezaposlenosti , a borba protiv korupcije svodi se na niz započetog pikanja tu i tamo - koje su optužnice podignute i koji proces je završen? - svodi se sve na početak "borbe" za koju nema nikakve garancije da će se i dalje provoditi. Sve su to laži i mazanje očiju i naprosto je nevjerojatno da netko ima petlje toliko izokretati stvarnu situaciju pred očima cijelog naroda. Jesmo li mi stvarno tolike ofce?????


registracija
29/11/09

Ivis, 05.09.11. 21:00

U mo'm selu seljaci vele: LUDA !!!!!!!!


registracija
10/7/09

Anemona, 05.09.11. 21:28

Odgoj i obrazovanje mi ne dozvoljavaju reci sto mislim o J. Kosor.


registracija
30/12/10

putusvemir, 05.09.11. 22:16

Kako to da iza nje stoji hrpa muškaraca? Ona ispred za mikrofonom, sva u bijelini, samo da ne odleti u nebo od ponosa a 15 krelaca bulji u njena leđa i rit i kao oduševljeni su kak ona pametno i mudro zbori narodu ove opljačkane zemlje. Prava piljarica, bla bla bla. Meni nije jasno gdje je zastupljenost žena iza njenih leđa? za žene se navodno bori, pa zašto joj smetaju? Sve ih je pomela, samo da ona sama bude u društvu ovih 15 jadnička. Ne mogu to više gledati.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 05.09.11. 22:26

Uspjesna vlada?Da poludis sada je vec zaista dosta ovih ludjaka.U ludnicu sa njima.


registracija
22/4/11

www, 05.09.11. 23:50

0,8 % JE KADA OTPUSTIŠ 240 LJUDI I POTOM SVAKA 3 MJESECA ZAPOSLIŠ TROJE. MATEMATIČKA ISTINA JE DA ĆEŠ TIM TEMPOM TOČNO ZA 20 GODINA VRATITI SVIH 240 LJUDI NA POSAO. KAKO NETKO MOŽE IMATI OBRAZA TAKO LAGATI I TIME VRIJEĐATI LJUDE U ZDRAV MOZAK. SADA VIDIMO DA JE U KOMROVEČKOJ ŠKOLI GLAVNI PREDMET BIO FARBANJE.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika