06.11.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

ZAGREB

INU PONOVNO ZANIMAJU RUSKA NAFTNA POLJA

INU PONOVNO ZANIMAJU RUSKA NAFTNA POLJA
Nakon prodaje velikog sibirskog naftnog polja Bijele noći, s kojeg su lani dobili 40 posto ukupne proizvodnje nafte, Ina ozbiljno pregovara o ulasku u slične poslove u inozemstvu, piše Vjesnik u utorak. Najizglednija je ponuda ruske tvrtke Volganjeft za velika naftna polja u »crnim zlatom« vrlo bogatoj Samarskoj oblasti.
Studija napravljena na temelju prikupljenih podataka pokazala je da bi to bilo isplativo ulaganje te da samo dva naftna polja, Bulatovsko i Sbornovski, po dokazanim rezervama i predviđenoj proizvodnji nafte premašuju Bijele noći, gdje je Ina prošle godine proizvela 759.000 tona. Uz to, otvara se i mogućnost ulaska u veći broj okolnih ležišta nafte. O ulasku u taj posao Ina pregovara s ruskom privatnom naftnom tvrtkom Volganjeft, rekao je član Uprave Ine i izvršni direktor za istraživanje i proizvodnju nafte i plina Željko Belošić.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika