06.09.2011. / 08:30

Autor: Hina , Nacional.hr

Chavez hvali nove "socijalističke" automobile za Venezuelu

"Kvalitetni, lijepi i jeftini automobili stižu u Venezuelu. To je moguće samo u socijalizmu", rekao je žestoki protivnik kapitalizma.

ArhivaArhivaVenezuelski predsjednik Hugo Chavez povukao je novi potez u nastojanju da ojača svoju socijalističku revoluciju - u suradnji s kineskim proizvođačem automobila Cheryjem svojem će narodu ponuditi jeftinija vozila i istodobno promicati socijalistička načela.

"Ovo je napredak revolucije", rekao je Chavez. "Kvalitetni, lijepi i jeftini automobili stižu u Venezuelu. To je moguće samo u socijalizmu", rekao je žestoki protivnik kapitalizma.

To je posljednji u nizu poteza venezuelskog predsjednika, koji će na idućim izborima pokušati izboriti još jedan šestgodišnji mandat, kojima svojim građanima želi priskrbiti niske cijene svega - od hrane do zdravstvene skrbi ili stanovanja.

Taj projekt također pokazuje njegova nastojanja da produbi veze s Kinom, nakon povezivanja s Rusijom, Iranom i Bjelorusijom.

Venezuelska vlada i Cheri Automobile žele u Venezueli proizvoditi dva kompaktna modela i prodavati ih, kako je rekao ministar indistrije Ricardo Menendez "u pola cijene koju imaju na kapitalističkim tržištima".

Očekuje se da će manji model stajati oko 20 tisuća, a veći - nalik na limuzinu - oko 28 tisuća dolara.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 06.09.11. 11:42

dvadeset tisuća nije baš jefitno


registracija
10/1/10

avvf2002, 06.09.11. 14:24

Zloco, ne lupetaj!


registracija
9/8/10

globus1, 06.09.11. 17:34

Marka automobila zove se Chery )))


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika