06.09.2011. / 15:36

Autor: Totalsport

Grčki sprinteri oslobođeni krivnje za izmišljanje prometne nesreće

Dvoje je sprintera, podsjećamo, kreiralo veliki skandal uoči početka Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine, izbjegli su dolazak na doping-kontrolu, a kao razlog su naveli navodnu motociklističku nesreću u kojoj su stradali

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaŽalbeni sud u Ateni oslobodio je u utorak krivnje bivše grčke atletičare Kostasa Kenterisa i Katerinu Thanou koji su ranije zbog krivokletstva bili osuđeni na 31 mjesec uvjetne zatvorske kazne.

Dvoje je sprintera, podsjećamo, kreiralo veliki skandal uoči početka Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine. Izbjegli su dolazak na doping-kontrolu, a kao razlog su naveli navodnu motociklističku nesreću u kojoj su stradali. Na Igrama nisu nastupili, a nakon suspenzija Međunarodne atletske federacije (IAAF) i Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC), u siječnju ove godine im se počelo suditi i pred civilnim sudom. Bili su optuženi su za krivokletstvo, zajedno s još deset osoba, uključujući njihova trenera, liječnike i svjedoke navodne nesreće. Na koncu su i osuđeni, ali uložili su žalbu koja je u utorak i urodila plodom.

Tročlana ih je sudačka komisija oslobodila na temelju osnovane sumnje da se nesreća ipak dogodila.

Presuda njihovom treneru Christosu Tzekosu, koji je osuđen zbog posjedovanja dopinških sredstava, nije promijenjena. Tzekos je, ipak, kao i njegovi učenici, oslobođen za krivokletstvo.

Kenteris je, podsjetimo, olimpijski pobjednik na 200 metara iz Sydneyja 2000. godine i svjetski prvak u istoj disciplini iz Edmontona 2001. Thanou je, pak, na istim natjecanjima osvojila srebrne medalje na 100 metara.

Vezane vijesti

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

Američka antidopinška agencija (USADA) službeno je u srijedu podigla optužnicu protiv sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea Lancea Armstronga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika