06.11.2002. / 00:00

Autor: Robert Bajruši

TERORIZAM

BIN LADENOV SIN U AMERIČKIM RUKAMA?

?

Američke vlasti u svojim rukama imaju jednog od sinova terorističkog vođe Osame Bin Ladena, tvrde neki od vodećih američkih i svjetskih listova, ali to vlasti ne žele službeno potvrditi. Prvi je o tome izvijestio londonski dnevnik “Financial Times”, čiji je dopisnik iz iranskog glavnog grada javio, kako su prije dva mjeseca iranske vlasti vratile u Pakistan grupu od 20 osoba, vjerojatnih pripadnika “Al Qaede”, koji su prešli u Iran bez odgovarajućih osobnih dokumenata. U skladu s uobičajenom praksom oni su vraćeni u zemlju odakle su došli, dakle, u Pakistan. Tek naknadno su iranske vlasti ustanovile da je među tom dvadesetoricom bio i jedan sin Osame Bin Ladena.
Prema tvrdnjama američke novinske agencije “United Press International” pakistanske su vlasti potom te ljude predali američkim, kao što to najčešće rade sa pripadnicima “Al Qaede”. Američki izvori u Pakistanu potvrdili su da im pakistanske vlasti izručuju pripadnike “al Qaede”, ali o tome nisu željeli reći ništa podrobnije, te niti potvrditi, niti opovrći da je među predanima i jedan sin Osame Bin Ladena. Čak nije poznato o kojem bi se sinu moglo raditi. Osama Bin laden je imao mnogo djece, po nekim tvrdnjama on ima dvadeset sinova, od kojih su samo dvojica bili aktivni u “Al Qaedi”, posebno Saad Bin Laden, za kojeg se tvrdi da bi mogao preuzeti vođenje “Al Qaede” od svojeg oca.

Vezane vijesti

33 godine zatvora liječniku koji je 'otkrio' Bin Ladena

33 godine zatvora liječniku koji je 'otkrio' Bin Ladena

Pakistanski liječnik koji je pomogao američkoj obavještajnoj agenciji da pronađe Osamu bin Ladena osuđen je na 33 godine zatvora, službeno je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika