07.09.2011. / 08:24

Autor: Hina

Kukulele izborna strategija koja vrvi netočnim izjavama

Komentirajući učestale tvrdnje predsjednice vlade da je zapravo on šef oporbe, Josipović je rekao kako se tu radi o "neobičnoj izbornoj strategiji" za koju opet može reći samo 'kukulele'

ArhivaArhivaHrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je sinoć, komentirajući presudu Haaškog suda protiv bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije generala Momčila Perišića, da su kazne za zločine, za kakve je Perišić danas proglašen krivim, bez obzira na svoju visinu uvijek male.

Odgovarajući na novinarsko pitanje smatra li da je kaznom od 27 godina zatvora Perišiću pravda zadovoljena, Josipović je ustvrdio kako, kolika se god kazna odredi za takve zločine, ona je mala, no kako Haaški sud ima neke svoje standarde.

Josipović je, uoči otvorenja izložbe "Bunt i strast – ekspresionizam u Hrvatskoj" u Galeriji Klovićevih dvora, izrazio žaljenje što presudom nisu obuhvaćena i neka druga kaznena djela, zločini protiv Hrvatske i hrvatskih građana, no kako će se sve vidjeti u žalbenom postupku.

Perišić je osuđen na 27 godina zatvora za pomoć i podržavanje višegodišnje opsade i terora civila u Sarajevu i ubojstava tisuća muslimana u Srebrenici, kao i za propuste u kažnjavanju potčinjenih zbog raketiranja Zagreba, ali je oslobođen odgovornosti za zločin istrebljenja u Srebrenici.

Upitan kada će se održati sastanak na koji ga je danas ponovno pozvala premijerka Jadranka Kosor, Josipović je rekao kako će se taj sastanak održati onoga trenutka kada vlada bude poštovala zakon i Ustav, odnosno kada veleposlanike predloži sukladno zakonu i Ustavu. Prije toga o stvarima koje nisu prema Ustavu i zakonu nemamo što razgovarati, istaknuo je.

Komentirajući učestale tvrdnje predsjednice vlade da je zapravo on šef oporbe, Josipović je rekao kako se tu radi o "neobičnoj izbornoj strategiji" za koju opet može reći samo 'kukulele', te kako je u jučerašnjim premijerkinim izjavama bilo i puno "netočnosti".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 07.09.11. 11:04

To je materija za psihijatriju.


registracija
7/4/11

ivanovac, 07.09.11. 12:11

Jedva čekam da presjednik Josipović opet očerupa ovu glupu blelkoglavu kokoš(neka mi kokoške oproste) i njezine kukulele jarane.
Preglepa je da shvati što joj je predsjednik rekao a onaj njezin ustašić savjetnik Stier forsira joj crvenilo koje ga smo se već odavno riješili, a ona je bila podobna crvenjara pa je bila i u Kumrovcu.


registracija
8/11/10

matem, 07.09.11. 13:01

ona je obična zgubidankuša,


registracija
2/6/11

stereo, 08.09.11. 07:19

Jebate, Ljudi kaj bu nama lijepo, sve ovo što rade rade upravo zbog NAS svađaju se vrijeđaju, a nama nije dobro upravo zato što postoji ona druga strana. E da nema druge strane tu bi svale ruže. Hodali bi po gradovima bez ciljno, svi bi problemi bili riješeni, bolila bi nas briga za Euro, za Švicarac, ctrali cijetiće po autima i fasdama kuća, nosili trake oko glave hod bi nam bio mekan kao da lebdimo. Svi bi ustvari bili napušeni od silne sigurnosti, sreće


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika