07.09.2011. / 19:52

Autor: Hina

Van Rompuy: Prioritet je da svi provode što smo dogovorili, pa i Grčka

Predsjednik Europskog vijeća Herman van Rompuy u srijedu je u Londonu pozvao zemlje eurozone na provedbu plana za spašavanje Grčke, ponovivši tijekom rasprave da je to prioritet za izlazak iz dužničke krize.

Herman van RompuyHerman van RompuyPredsjednik Europskog vijeća Herman van Rompuy u srijedu je u Londonu pozvao zemlje eurozone na provedbu plana za spašavanje Grčke, ponovivši tijekom rasprave da je to prioritet za izlazak iz dužničke krize.

"Odsad je prioritet da sve zemlje počnu provoditi ono što smo odlučili. To vrijedi i za Grčku i za ostale, pojedinačno i skupno", rekao je van Rompuy u govoru u London School of Economics (LSE).

Zemlje eurozone usuglasile su drugi plan financijske pomoći Grčkoj vrijedan 158,6 milijardi eura, ali su se u njegovoj provedbi pojavile poteškoće.

Unatoč turbulencijama na financijskim tržištima, van Rompuy je naglasio kako "euro i dalje u osnovi ostaje čvrsta valuta" te ustvrdio da se Europa mora naviknuti živjeti uz pritisak međunarodnih tržišta.

"Sad su se probudila i, iako katkad pretjerano reagiraju, neće se ponovno uspavati", ocijenio je. "Gospodarski i rast zaposlenosti i dalje su prioriteti", napomenuo je predsjednik Europskog vijeća.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 08.09.11. 23:33

A to da će sve otići u kaos, uopće nije bitno. Za mnom dugovi - povika tifusar i jurnu hrabro naprijed. Happy end samo u filmu.

sites.google.com/site/financijskisustav/kolaps-eura


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika