08.09.2011. / 07:58

Autor: Hina , Nacional.hr

Prkosni Gadafi:' Dovršit ćemo plaćenike i štakore u Tripoliju'

"Mladi su sada spremni pojačati otpor protiv 'štakora' (ustanika) u Tripoliju i dovršiti plaćenike", rekao je Gadafi tijekom poziva za koji je televizijska postaja rekla da dolazi iz Libije

ArhivaArhivaBivši libijski vođa Moamer Gadafi je u telefonskom pozivu, za koji je sirijska televizijska postaja ustvrdila da je iz Libije, u četvrtak obećao da će pobijediti ustanike koji nadziru većinu zemlje.

On je također rekao kako libijski vojni konvoj koji je ušao u susjedni Niger "nije bio posljednji", ali nije ukazao kako bi to mogao biti korak prema bijegu iz Libije njegovu i njegovih sljedbenika.

Gadafi, za kojega se ne zna gdje se nalazi, je umjesto toga u kratkom govoru uživo kojega je emitirala Arrai TV rekao da će se njegove snage okupiti kako bi porazile ustanike i NATO koji je vršio zračne udare na njegovu vojsku.

"Mladi su sada spremni pojačati otpor protiv 'štakora' (ustanika) u Tripoliju i dovršiti plaćenike", rekao je Gadafi tijekom poziva za koji je televizijska postaja rekla da dolazi iz Libije.

"Porazit ćemo NATO...a libijski narod odbacuje NATO", rekao je.

Gadafi je kazao kako libijski vojni konvoj, za koji su francuski i nigerski vojni izvori kazali da se pojavio ovoga tjedna u nigerskom sjevernom gradu Agadez, nije ništa iznimno.

"Kolone konvoja voze u i iz Nigera noseći robu i ljude u i iz (Libije) kažu kako Gadafi ide u Niger", kazao je on.

"Ovo nije prvi put da konvoji voze u i iz Nigera", dodao je.

Gadafijev glasnogovornik je više puta ustvrdio kako je on u Libiji i da je visokog morala. Niger je rekao da nije bio u konvoju.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika