08.09.2011. / 15:24

Autor: Bojana Križić

Nakon hita "Ubio sam majku"

Izmišljene ljubavi: Novi film Xaviera Dolana u kinu Europa

Drugi film kanadskog wunderkinda Xaviera Dolana donosi priču o mladenačkom ljubovnom trokutu u Montrealu. Vizualno dojmljiv svijet hipstera uz dobru glazbu uvest će vas u odličnu priču filmu "Izmišljene ljubavi".

Od 9. rujna na velikom platnu Kina Europa pogledajte drugi film ekstravagantnog kanadskog 'wunderkinda' Xaviera Dolana, romantičnu dramu 'Izmišljene ljubavi' (Les amours imaginaires) u čijem je središtu jedan mladenački ljubavni trokut. Nakon projekcije u petak, 9.9., Mario Kovač priprema vam hrpu novih hitova koje će vam osvježiti uši, razgaliti dušu, otvoriti srce, a noge natjerati na ples!

Xavier Dolan stupio je na svjetsku filmsku scenu u dobi od samo 19 godina poluautobiografskim filmom 'Ubio sam majku' kojeg je potpisao kao scenarist, producent, glumac i redatelj. Taj njegov odvažni prvijenac osvojio je čak tri nagrade na Festivalu u Cannesu, nakon toga i na brojnim drugim svjetskim festivalima, uključujući 7. Zagreb Film Festival na kojem je osvojio Zlatna kolica za najbolji film. Film 'Izmišljene ljubavi' premijerno je prikazan, a potom i nagrađen u Cannesu 2010. (nagrada Regards Jeunes). U središtu priče su Francis (Dolan) i Marie (Monia Chokri), prijatelji koji zajedno stoje protiv ostatka svijeta - u stavovima o modi, ljudima i životu. Ta idila traje sve dok jednog dana u njihove živote ne uđe zgodni seoski dečko Nicolas (Niels Schneider), a njegove kovrče boje meda posiju sjeme razdora u njihovo prijateljstvo.

Osim hvaljenog soundtracka koji besprijekorno nadopunjuje radnju (od recentnijeg hita 'Pass This On' The Knifea, preko klasika 'Bang Bang' u izvedbi Dalide, sve do Bachovih suita i Wagnerova 'Parsifala') i kolor-palete na kojoj bi mu pozavidio i Pedro Almodovar, film se odlikuje stilskom smjelošću koju kritičari - ili vole, ili mrze. Raspored prikazivanja filma potražite na www.kinoeuropa.hr

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika