08.09.2011. / 16:47

Autor: Hina

Rasmussen: NATO će ostati u Libiji dok god postoji prijetnja

NATO će imati svoju misiju u Libiji sve dok bude postojala bilo kakva prijetnja snaga odanih Moameru Gadafiju libijskom stanovništvu, izjavio je u četvrtak u Lisabonu glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen.

Anders Fogh RasmussenAnders Fogh RasmussenNATO će imati svoju misiju u Libiji sve dok bude postojala bilo kakva prijetnja snaga odanih Moameru Gadafiju libijskom stanovništvu, izjavio je u četvrtak u Lisabonu glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen.

Rasmussen je rekao novinarima da će nakon nestanka prijetnje uloga Saveza biti pružanje potpore.

"NATO i naši partneri imat će misiju sve dok postoji prijetnja, ali ni minutu duže", kazao je on nakon sastanka s portugalskim ministrom vanjskih poslova Paulom Portasom.

"Gadafi i ostatak njegove mašinerije moraju shvatiti da neće ništa dobiti od daljnih sukoba", istaknuo je.

Ranije u četvrtak bivši libijski čelnik je rekao da će poraziti Nacionalno prijelazno vijeće (NTC), koje kontrolira većinu zemlje, u telefonskoj izjavi koju je objavila jedna sirijska televizijska postaja.

Rasmussen je također rekao da je misija NATO-a u Libiji spriječila masakr.

"Spriječili smo masakr libijskog naroda, spasili smo brojne živote i sada je na NTC-u i libijskom narodu da oblikuju budućnost zemlje i osiguraju miran prijelaz na demokraciju", istaknuo je.

"Naša operacija u Libiji je veliki uspjeh, djelovali smo u skladu s UN-ovim mandatom u svrhu zaštite civila", kazao je Rasmussen.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 08.09.11. 21:56

a ja mislio dok god ima nafte. Koji sam ja naivac.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika