09.09.2011. / 11:52

Autor: Totalsport

US Open: Roddick i Isner razveselili domaćine

Roddick je pobijedio Španjolca Davida Ferrera 6-3, 6-4, 3-6, 6-3, te upisao četvrtu pobjedu u devetom ogledu protiv trenutno petog tenisača svijeta

Andy Roddick Andy Roddick Amerikanci Andy Roddick i John Isner pridružili su se u četvrtak Španjolcu Rafaelu Nadalu i Britancu Andyju Murrayju u četvrtfinalu US Opena.

Podsjećamo, branitelj naslova Rafael Nadal je u nastavak ogleda osmine finala sa Luksemburžaninom Gillesom Müllerom krenuo sa zaostatkom 3-0 u prvom setu. Müller je poveo s 4-1, ali je Nadal nadoknadio break zaostatka, te je dobio tie-break prvog seta sa 7-1, da bi na kraju slavio uvjerljivo 7-6(1), 6-1, 6-2.

U četvrtfinalu će Nadal igrati protiv Andyja Roddicka, još jednog tenisača kojem je poznat osjećaj osvajanja US Opena. Za razliku od Nadala koji je slavio lani, Roddick je to učinio još 2003. godine.

Roddick je pobijedio Španjolca Davida Ferrera 6-3, 6-4, 3-6, 6-3, te upisao četvrtu pobjedu u devetom ogledu protiv trenutno petog tenisača svijeta. Ferrer je u četvrtom setu imao 3-2 i servis, izgledalo je tada da će odvesti meč u peti set, ali do kraja meča nije više osvojio niti jedan gem.

Zanimljivo je da su Roddick i Ferrer, koji su trebali svoj meč odigrati još u utorak, nakon dva kišna dana, bez i jednog poena u utorak i uz samo četiri odigrana gema u srijedu, imali prekid i u četvrtak, kada je napokon u New Yorku zasjalo sunce. Naime, odigrali su samo dva gema na stadionu Louis Armstrong, drugom najvećem na US Openu, kada se voda ''probila'' i nakupila iza osnovne crte. Na tom igralištu više nije bilo uvjeta za igru, pa su organizatori prebacili meč Roddicka i Ferrera sa stadiona koji prima više od 10.000 ljudi na igralište broj 13, koje prima 584 posjetitelja! Roddicku očito nije smetalo, na kraju je pobjedu proslavio ''dajući pet'' gotovo svakom gledatelju koji se uspio spustiti u prvi red na jednoj tribini...

Inače, Roddick je upisao tri pobjede u karijeri u devet ogleda protiv Nadala.

Andy Murray je prilično lagano pobijedio Amerikanca s pozivnicom organizatora, Donalda Younga 6-2, 6-3, 6-3. Young (22 godine) je svejedno već plasmanom u osminu finala ostvario svoj najbolji rezultat na Grand Slam turnirima.

Murray će za polufinale igrati protiv američkog gorostasa Johna Isnera, koji je sa 7-6(2), 3-6, 7-6(2), 7-6(4) pobijedio Francuza Gillesa Simona nakon tri sata i 39 minuta igre. Simon je u prvom setu imao servis za set, a u četvrtom set-loptu, nije bilo dovoljno. Isner je dobio sva tri tie-breaka.

US Open, osmina finala, tenisači:

Isner (28) - Simon (12) 7-6(2), 3-6, 7-6(2), 7-6(4)

Murray (4) - Young 6-2, 6-3, 6-3

Roddick (21) - Ferrer (15) 6-3, 6-4, 3-6, 6-3

Nadal (2) - Müller 7-6(1), 6-1, 6-2

Vezane vijesti

ATP Halle: Ugodan start za Nadala i Federera

ATP Halle: Ugodan start za Nadala i Federera

Drugi i treći tenisač na svijetu, Španjolac Rafael Nadal i Švicarac Roger Federer, startali su s pobjedama prvog tjedna održavanja ATP turnira na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika