09.09.2011. / 13:51

Autor: Totalsport

Real u Maksimiru u crvenom prvi put od 1973. godine

Rezervna Realova gostujuća garnitura za sezonu Lige prvaka bit će crne boje

Nogometaši Real MadridaNogometaši Real MadridaReal Madrid vraća se crvenoj boji dresova, objavila je u petak madridska Marca. Riječ je o prvoj garnituri gostujućih dresova koje će Mourinhovi nogometaši ove sezone nositi u Ligi prvaka.

Poput Liverpoola izgledat će igrači Real Madrida prvi put ove sezone u Zagrebu sljedeće srijede, kada dolaze Dinamu na ogled prvog kola natjecanja po skupinama Lige prvaka.

Nosit će crvene dresove Madriđani treći put u klupskoj povijesti. Prvi su put u njima istrčali 1971. godine na gostovanju kod Cardiff Cityja u četvrtfinalu Kupa pobjednika kupova. Izgubili su 1-0, no u uzvratu su poraz nadoknadili 2-0 pobjedom.

Dvije godine kasnije, u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa prvaka, crveni je Real istrčao u Kijevu protiv Dinama. Završilo je 0-0. Madriđani su u uzvratu slavili 3-0 da bi u polufinalu ispali od Ajaxa, momčadi koja je, predvođena Johanom Cruyffom, te godine po drugi put uzastopno obranila naslov europskog prvaka.

Hoće li i treće Realovo gostovanje u crvenom završiti bez pobjede, vidjet ćemo u srijedu.

Sreću je crveni dres donio Realovu golmanu Ikeru Casillasu u sezoni 2007/08. Ponajbolji je svjetski vratar tijekom njezina cijelog trajanja nosio crvenu opremu. Real je tada, pod vodstvom Bernda Schustera, posljednji put osvojio naslov španjolskog prvaka, a Casillas je izabran za najboljeg golmana sezone u Primeri.

Rezervna Realova gostujuća garnitura za sezonu Lige prvaka bit će crne boje.

Vezane vijesti

Guti na probi u West Hamu

Guti na probi u West Hamu

Dugogodišnji vezni nogometaš Real Madrida Jose Maria Gutierrez, poznatiji pod nadimkom Guti, odradit će probu u novom članu engleske Premierlige West… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika