09.09.2011. / 18:21

Autor: Nacional.hr

Nadmudrivanje: Vlada pronašla način da ona potpiše pristupni ugovor s EU

Konačna formulacija i ime osobe koja će potpisati pristupni ugovor biti će poznato već za koji dan

Ivo Josipović i Jadranka Kosor (Foto: Davor Javorović/PIXSELL)Ivo Josipović i Jadranka Kosor (Foto: Davor Javorović/PIXSELL)U nizu prijepora između Pantovčaka i Banskih dvora od završetka pristupnih pregovora vuče se i onaj, tko će potpisati pristupni ugovor Hrvatske s Europskom unijom.

Iako EU nema direktno određenu proceduru u kojoj bi izrijekom bilo navedeno da ugovor potpisuje premijer ili predsjednik neke države, već je to ostavljeno državama na izbor, praksa je pokazala da češće ugovore potpisuju predsjednici država.

Tako je i predsjednik Ivo Josipović premijerki poručio kako će on odrediti tko će potpisati pristupni ugovor, dok je premijerka Jadranka Kosor uporno tvrdila kako će to učiniti ona. Čini se kako je Vlada ipak uspjela nadmudriti predsjednika.

Kako piše Novi list, Banski su dvori odlučili iskoristiti mogućnost da se u pristupnom ugovoru, čiji se sadržaj ovih dana usklađuje, ugradi formulacija da se "ugovor potpisuje u ime Republike Hrvatske". Izvor iz Ministarstva vanjskih poslova dodaje kako je odluka o tome tko će potpisati "njihova stvar" koja ovisi o političkom dogovoru.

Konačna formulacija i ime osobe koja će potpisati pristupni ugovor biti će poznato već za koji dan jer se sredinom rujna finalna verzija pristupnog ugovora nalazi na raspravi pred stalnim predstavnicima zemalja EU.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
24/3/10

bagsy, 09.09.11. 18:55

Nelegitimna vlast,nelegitiman ugovor


registracija
4/1/09

miroljubiv, 09.09.11. 19:05

I nelegitiman narod koji bi najradije kad bi drugi živjeli i sve radili umjesto njega.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 09.09.11. 20:45

Koja bagra,varaju narod a sada i EU.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 09.09.11. 21:14

Jaca treba potpisati pristupni ugovor
kao odabranica
i izaslanica svoje izborne baze
čovjeka koji ju je imenovao
kriminalca
Ive Sanadera!
(Država Remetinec)


registracija
9/3/10

nostradurus, 09.09.11. 21:15

Sve će napraviti za dobre pare, zar ne?


registracija
7/3/11

medjimurec, 10.09.11. 07:57

Pa u cije bi se ime trebao potpisat ugovor ako ne Republike Hrvatske?! Mozda u ime pantovcaka ili crvene bratije?


registracija
12/12/10

112131, 10.09.11. 08:20

Ona je stvarno jedna velika sirotica i primitivka. Dobrog učitelja je imala pa se sada slika sa širokim osmjesima i daje obećanja. E to se treba moći, imati snage lagati ljudima uz osmijeh. Kako ta žena spava kako se gleda u ogledalo i kako razmišlja kada ostane sama, da li ima noćne more, da li se moli, ide na ispovijed, ima psihića? A možda će na kraju i prolupati, ako to već i nije početak?


registracija
9/9/11

tku, 11.09.11. 09:05

tku
Sirotica nije a da je primitvka, jest, njoj ne treba snage da to čini jer je za vrijeme Smranadera očeličena. Ona spava mirnim snom jer je očeličila a šta se molidbe tiče ona tobož moli ali moliti nezna jer je u Kumrovcu to nisu naučili. Šta se ugovora tiče slažem se sa bagsy.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika