10.09.2011. / 09:29

Autor: Hina

Milanović i Čačić: Program će biti uskoro objavljen

Predsjednici SDP-a i HNS-a, Zoran Milanović i Radimir Čačić rekli su kako će javnost vrlo brzo biti upoznata s predizbornim programom 'Kukuriku koalicije' te da će program biti "objavljen na vrijeme".

Zoran Milanović i Radimir ČačićZoran Milanović i Radimir ČačićPredsjednici SDP-a i HNS-a, Zoran Milanović i Radimir Čačić rekli su kako će javnost vrlo brzo biti upoznata s predizbornim programom 'Kukuriku koalicije' te da će program biti "objavljen na vrijeme".

"Naši stavovi su uglavnom poznati, program će biti neka vrsta otvorenog ugovora sa građanima u kojem ćemo pozvati Hrvatsku da se uključi i priključi tom programu i da razgovaramo o njemu", rekao je Milanović odgovarajući na pitanja novinara, te istaknuo kako program nije "čarobni štapić".

Ovi izbori će biti borba za povjerenje, jer će programi biti slični, rekao je predsjednik SDP-a. "Bit će puno dobrih namjera, iskrenih i neiskrenih i na ljudima je da se u svemu tome snađu", kazao je pozvavši građane na otvoreni i kritični dijalog.

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić je rekao kako su "ključne, strateške točke svakog programa u Hrvatskoj više manje iste, jer je Hrvatska u poziciji u kojoj je i tu nema velikih iznenađenja niti 'čarobnih štapića". Naglasio je kako je samo u pitanju koja je ekipa u stanju realizirati to što će Hrvatskoj ponuditi.

"Da ova ekipa to nije u stanju o tome nema nikakve dvojbe, jer osam godina svjedočimo nesposobnosti ove vlade, a da ne govorimo o kriminalu", rekao je Čačić. Dodao je kako je na njima da dokažu da ono što će ponuditi su u stanju i realizirati.

Odgovarajući na pitanje novinara odgađaju li objavljivanje programa jer se boje da će ga konkurencija ukrasti, Milanović je odgovorio kako on niti njegovi kolege nisu "odgajani da kradu niti da prepisuju", a Čačić je ocijenio da se radi o "neprimjerenoj razini izborne kampanje".

Na pitanje hoće li smanjiti PDV za jedan posto i ukinuti nultu stopu PDV-a Milanović je odgovorio kako će se u programu biti porezna politika koja "ne može biti stihija ni temeljena na impulsu i hiru, a PDV je dio te porezne politike". Rekao je kako neki mediji i novine objavljuju potpuno neprovjerene stvari u koje nemaju uvid. Čačić je dodao da u njihovoj koaliciji "nikada nitko nije izrekao takvu glupost, niti će".

Upitan o dijelu programa koji se odnosi na branitelje koji su kritizirale neke braniteljske udruge, Milanović je rekao da pokušavaju razgovarati direktno s ljudima, ali da ima puno 'posrednika'. Branitelji "su hrvatski građani koji trebaju biti potpuno uključeni u naše društvo", rekao je. "Jamčimo im pošten, afirmativni, razvojni odnos kako bi se osjećali kao produktivni i korisni građani društva koji su se s dubokim razlogom i smislom za nešto borili", rekao je Milanović istaknuvši kako s njima žele komunicirati, a ne s nizom ljudi koji su tu dobro plaćeni posrednici.

Na pitanje hoće li u njegovoj vladi Čačić biti 'drugi čovjek', Milanović je odgovorio kako je Čačić predsjednik HNS-a i biti će vrlo važan dio vlade. Sam Čačić je, upitan želi li biti 'drugi čovjek u vladi, rekao da "za to idu na izbore".

Predsjednik SDP-a nije želio komentirati aktualnu polemiku između premijerke Jadranke Kosor i hrvatskog predsjednika Ive Josipovića.

Upitan može li razvoj situacije oko župe Dajla narušiti odnose između Hrvatske i Svete stolice, Milanović je ocijenio da "smo nepotrebno u zadnje vrijeme s nekoliko susjeda malo narušili odnose", a u nekim slučajevima "čak inscenirano i namjerno, jer se potpaljuje atmosfera straha i skukoba" i pozvao na odgovornost u odnosima s susjedima.

Poteze Svete stolice u vezi s Dajlom nije želio komentirati, a poteze hrvatske vlasti, kad je riječ o tom slučaju, ocijenio je neozbiljnima. Smatra da je ta nekretnina trebala ostati u rukama države. "Kad jednom vratite, onda je kasno", kazao je među ostalim Miolanović. Naglasio je kako će razvojno upravljanje državnom imovinom biti jedan od važnih stupova njihova programa.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 10.09.11. 12:01

Dajte više.Ne mogu spavat.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika