11.09.2011. / 13:59

Autor: Hina

Abas: Palestinci će ići u UN unatoč američkim prijetnjama

Palestinski predsjednik Mahmud Abas je rekao u nedjelju da su Palestinci odlučili 20. rujna podnijeti zahtjev za punopravno članstvo u Ujedinjenim narodima, unatoč američkim prijetnjama obustave financijske pomoći.

Mahmud AbasMahmud AbasPalestinski predsjednik Mahmud Abas je rekao u nedjelju da su Palestinci odlučili 20. rujna podnijeti zahtjev za punopravno članstvo u Ujedinjenim narodima, unatoč američkim prijetnjama obustave financijske pomoći.

"Ići ćemo u UN po međunarodno priznanje države Palestine, unatoč preprekama i opasnostima, uključujući i američke prijetnje obustave godišnje pomoći od 470 milijuna dolara", rekao je Abas za dnevni list jordanske vlade Al-Rai.

U četvrtak je palestinska vlada potvrdila da namjerava 20. rujna zatražiti pristup u Ujedinjene narode, ali još treba objaviti želi li to učiniti preko Vijeća sigurnosti ili Opće skupštine.

Vezane vijesti

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda u nedjelju je jednoglasno osudilo sirijsku vladu zbog topničkih napada na Hulu u kojima je poginulo najmanje 108… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika