11.09.2011. / 17:13

Autor: Hina

Medvedev naredio zatvaranje nepouzdanih zrakoplovnih kompanija

Ruski predsjednik Dmitri Medvedev je u nedjelju naredio zatvaranje nepouzdanih zrakoplovnih kompanija nakon nesreće čartera u kojoj je poginulo 43 ljudi, uglavnom hokejaša prestižne ekipe.

Dmitrij MedvedevDmitrij MedvedevRuski predsjednik Dmitri Medvedev je u nedjelju naredio zatvaranje nepouzdanih zrakoplovnih kompanija nakon nesreće čartera u kojoj je poginulo 43 ljudi, uglavnom hokejaša prestižne ekipe.

Ta odluka je donešena dok Rusija oplakuje najnovije žrtve u dugom nizu zrakoplovnih nesreća sa smrtnim ishodima i pridružuje se odluci trajnog prizemljenja svih zrakoplova iz sovjetskog doba.

Prema jednom glasnogovorniku Kremlja, Medvedev je svojoj vladi dao upute da pripremi potrebne mjere do 15. studenoga radi zaključenja djelovanja zrakoplovnih kompanija koje nisu kadre jamčiti sigurnost letova.

Drugi niz prijedloga će biti podastrijet na odobrenje zastupnicima u prosincu, koji predviđaju povećanje globa za svako kršenje normi sigurnosti i odobrenje inspekcija zrakoplova koji su ocijenjeni opasnima.

Zrakoplov Jak-42, čarter star 18 godina, srušio se u srijedu neposredno nakon polijetanja iz Jaroslavlja, 300 km sjeveroistočno od Moskve. U nesreći su poginule 43 osobe, od kojih 36 hokejaša ekipe Lokomotiva iz tog mjesta.

Od lipnja su se u Rusiji dogodile 4 zrakoplovne nesreće.

Vezane vijesti

Putin imenovao vladu s malo novih imena

Putin imenovao vladu s malo novih imena

Ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je u ponedjeljak sastav nove vlade koju predvodi Dmitrij Medvedev, u kojoj su na ključnim pozicijama ostali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika