12.09.2011. / 13:38

Autor: Hina

Francuska policija ispitala Strauss-Kahna

Francuska je policija u ponedjeljak ispitala bivšeg predsjednika Međunarodnog monetarnog fonda Dominiquea Strauss-Kahna temeljem pritužbe za seksualno zlostavljanje koju je protiv njega podnijela francuska spisateljica i novinarka Tristane Banon.

Dominique Strauss-KahnDominique Strauss-KahnFrancuska je policija u ponedjeljak ispitala bivšeg predsjednika Međunarodnog monetarnog fonda Dominiquea Strauss-Kahna temeljem pritužbe za seksualno zlostavljanje koju je protiv njega podnijela francuska spisateljica i novinarka Tristane Banon.

Banon, 30 godina mlađa od Strauss-Kahna, tvrdi da je napao 2003. u stanu u Parizu u koji ju je pozvao da obave intervju za knjigu koju je tada pisala.

U kolovozu je u New Yorku obustavljen postupak protiv Strauss-Kahna koji je bio optužen za seksualni napad, na zahtjev tužitelja koji je odustao od tužbe zbog utvrđenih laži u iskazima sobarice hotela Sofitel u New Yorku koja je tvrdila da ju je napao.

Time je okončana tromjesečna sudska saga koja je koštala Strauss-Kahna funkcije predsjednika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i teško naštetila njegovu ugledu.

Bivši francuski ministar bio je optužen po sedam točaka, među kojima su pokušaj silovanja i seksualni napad počinjen u svibnju ove godine.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika