12.09.2011. / 14:39

Autor: Hina

Russel Crowe glumi u filmskoj verziji mjuzikla "Jadnici"

Australski glumac Russel Crowe izabran je za filmskog suparnika Hughu Jackmanu u filmskoj adaptaciji mjuzikla "Jadnici" koji britanski redatelj Tom Hopper snima po istoimenom romanu Victora Hugoa iz 1862., piše britanski Guardian.

Russel CrowRussel CrowAustralski glumac Russel Crowe izabran je za filmskog suparnika Hughu Jackmanu u filmskoj adaptaciji mjuzikla "Jadnici" koji britanski redatelj Tom Hopper snima po istoimenom romanu Victora Hugoa iz 1862., piše britanski Guardian.

Prema pisanju časopisa Variety, u filmskoj verziji "Jadnika" Crowe će glumiti inspektora Javerta, vječnoga neprijatelja glavnog junaka Jeana Valjeana kojega će glumiti Hugh Jackman.

Navodno je tome presudilo Croweovo iskustvo gitarista i pjevača u australskoj rock skupini '30 Odd Foot of Grunts'.

Roman je 1985. adaptiran kao mjuzikl na londonskom West Endu, a uglazbio ga je francuski skladatelj Claude-Michel Schoenberg, i najduže je igrani mjuzikl u svijetu te treći po redu u povijesti Broadwaya.

Njegova je filmska adaptacija već privukla dosta pozornosti kao Hooperov sljedeći projekt nakon filma "Kraljev govor" koji je ove godine dobio četiri Oscara. Na filmu će surađivati i producent originalnog mjuzikla Cameron Mackintosh, te britanska produkcijska tvrtka Working Title. Za scenariju je zadužen William Nicholson, autor scenarija za film "Zemlja sjena".

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika