14.09.2011. / 23:32

Autor: Hina , Nacional.hr

Curenje kriminalnih informacija

Premijerka izjavila, USKOK istražuje

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas kako ne vjeruje da je iz USKOK-a iscurila informacija da je samo pitanje dana kada će protiv Hrvatske demokratske zajednice biti podignuta optužnica

Foto: PixsellFoto: PixsellUSKOK je večeras izvijestio da nastavlja provoditi izvide zbog objavljivanja tajnih iskaza u medijima jer se, unatoč poduzetom kriminalističkom istraživanju radi otkrivanja počinitelja, i dalje u medijima objavljuju podaci iz tajnih istraga.

USKOK ne navodi o kojem je slučaju odavanja službene tajne riječ, no mediji su proteklih dana objavili tajni iskaz bivše računovotkinje HDZ-a Branke Pavošević o crnom fondu HDZ-a.

Zbog toga će USKOK pozvati na razgovor sve osobe koje tvrde da su "iz izvora bliskih istrazi" dobile preslike tih dokaznih radnji, odnosno saznale njihov sadržaj kako bi na taj način prikupio podatke i činjenice potrebne za pokretanje kaznenog postupka zbog odavanja podataka iz istraga.

Navodeći kako objavljivanje sadržaja dokaznih radnji šteti probicima istrage, posebno kako se objavljivanjem sadržaja dokaznih radnji posredno sprječava dokazivanje, USKOK podsjeća da je zbog objave cjelokupnih i dijela dokaznih radnji tijekom istrage nakon izvršenih provjera zatražio od policije poduzimanje kriminalističkih istraživanja radi otkrivanja počinitelja.

Kako se unatoč tome u medijima i dalje objavljuju dijelovi sadržaja dokaznih radnji, a posebno zbog objavljivanja faktično cjelokupnog iskaza jednog osumnjičenika, USKOK je izvijestio da je nastavio s provođenjem izvida kako bi se utvrdilo tko je od osoba kojima su ti podaci u postupku dostupni te podatke dao drugim osobama ili medijima i samim time počinio kazneno djelo odavanja službene tajne.

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas kako ne vjeruje da je iz USKOK-a iscurila informacija da je samo pitanje dana kada će protiv Hrvatske demokratske zajednice biti podignuta optužnica. Upozorila je da ni jedna informacija iz niti jedne istrage ne bi smjela biti dostupna javnosti te najavila da će se Vlada potruditi doznati što se događa i tko to eventualno daje iskaze koji u ovoj fazi istrage ne bi smjeli biti dostupni javnosti.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
2/6/11

stereo, 15.09.11. 06:48

E a kada bude onda kukulele nismo mi to nam podmeću oni crveni


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 15.09.11. 06:55

Uhititi desnu ruku Iveka Sanadereka.


registracija
17/5/11

MarioBosnjak, 15.09.11. 07:38

To je predizborno maslo ljevoguzana uz potporu predsjednika, to je tako očito.


registracija
17/12/10

zmaj, 15.09.11. 07:46

Radi Bajić posao, radi, sad su strpali i onu policajčugu u taj kriminalni HDZ ne bi li malo došli do zraka, ali nema, rješavamo se te hercegovačke stranke, pomalo, ali sigurno!!!


registracija
16/6/10

nosonja, 15.09.11. 07:55

Mario,mi smo ljevoguzani a ti si nekakva desna sredina....što bi značilo da si ti obični ŠUPAK.


registracija
10/12/09

MKC, 15.09.11. 08:11

HDZ je prva i jedina stranka na početku ( davedesetih ) znala što hoće i kako. Naravno da je već i onda bilo lešinara koji su gledali samo svoj interes. Međutim, sredinom devedesetih, mnogi, većinom komunjare su se pokrstili ( stvarno, u crkvi ), te nam danas sole, papre, drže moralne prodike, a sa druge strane lopovčine da ne može biti gore. Tako će nam biti dok god ih budemo slušali, vjerovali im i vjerno ih slijedili tj. dali im svoj glas.


registracija
5/3/10

starimudrac, 15.09.11. 09:48

zmaj, ona policajčuga kako ga ti zoveš, ušla je u HDZ po zadatku. da izbliza prouči zločince i dovede istrage do tužbe. dodatni motiv mu je to što je izvorno hadezeovac, pa želi stranku očistiti od korova. mada, da se mene pita, trebalo bi joj zabraniti rad.


registracija
17/5/11

MarioBosnjak, 15.09.11. 10:16

Ma nisam mogao završiti misao do kraja.
Ovi dosadni radnici uvjek nešto hoće...te gazda kako ovo te gazda kako ono i sl...hoće već plaće za peti mjesec a neki dan sam ih isplatio za april.
...Znači ovako;
to je predizborno maslo ljevoguzana uz potporu neutralnog predsjednika iz rupe.


registracija
14/7/11

Trinity, 15.09.11. 10:39

Da, nevjerovartno kako se protiv jadnog, posve nedužnog hdza vodi hajka, kako je sve prenapuhano, kako kaže Šeks, i kako im crveni podmeću, e da bi se ocrnila njihova ikona, anđeo njihov, kako ju je nazvao S.G.Jambo,tvoriteljica EUHrvatske!
Ma dosta je više pozivanja na crvene i komunjare, svaki put kad se hdzu zatresu gaće!!
Ili si čovjek ili govno!!!


registracija
14/7/11

Trinity, 15.09.11. 10:47

I šta se Kosor ima potruditi doznati otkud cure informacije i "što se događa" kad je to posao USKOKa?
Događa se to da je Vlada s Kosor na čelu izgubljena u vremenu i prostoru!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika