15.09.2011. / 23:49

Autor: Hina , Nacional.hr

Norac, Petrač & Sulić

Ubojica, otmičar i kriminalac na slobodi?

Norac, Petrač i Sulić navodno bi na uvjetnu slobodu trebali biti pušteni 25. studenoga

ArhivaArhivaPovjerenstvo za uvjetni otpust, koje je odlučilo uvjetno pustiti na slobodu bivšeg generala Mirka Norca, osuđenog zbog ratnog zločina, odlučilo je prema neslužbenim podacima uvažiti molbu za puštanjem na slobodu bivšeg direktora "Croatiabusa" Leona Sulića, te po pisanju nekih medija i Hrvoja Petrača.

Sulićev odvjetnik Dragutin Kasapović rekao je Hini da neslužbeno ima informaciju da je njegovom branjeniku odobren uvjetni otpust ali da čeka službenu odluku. Sulić je zbog gospodarskog kriminala u "Croatiabusu" teškog 15,5 milijuna kuna 2007. osuđen na kaznu od sedam godina zatvora, koju mu je kasnije Vrhovni sud smanjio na pet godina. U travnju ove godine nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora jer se raznim malverzacijama na štetu "Croatiabusa" domogao stana vrijednog više od 589 tisuća kuna.

Prema pisanju medija, uvjetni otpust odobren je i Hrvoju Petraču ali se potvrdu te informacije nije moglo dobiti od Ministarstva pravosuđa ni njegovog odvjetnika Velimira Došena. Petrač, koji je bio u bijegu više od godine dana, osuđen je na kaznu od sedam i pol godina zatvora zbog otmice sina umirovljenoga generala Vladimira Zagorca i iznude novomarofskoga poduzetnika Miroslava Matkuna, koja mu istječe u ožujku 2013.

Petrač je kaznu služio u brojnim zatvorima, a u lepoglavskoj kaznionici je suprotno zatvorskim pravilima uživao razne pogodnosti na koje nije imao pravo zbog čega su bivši upravitelj zatvora u Lepoglavi Stjepan Loparić i njegov pomoćnik Neven Putar nepravomoćno osuđeni na 20, odnosno 14 mjeseci zatvora. Petrač je svjedočio na suđenju Vladimiru Zagorcu koji je osuđen u slučaju "Dragulji". Priču o krađi dragulja Petrač je prvi spomenuo na suđenju za otmicu tada maloljetnog Zagorčeva sina.

Norac, Petrač i Sulić navodno bi na uvjetnu slobodu trebali biti pušteni 25. studenoga.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 16.09.11. 00:05

Uraaaaaaaaaaaaaaa! Pogjeđujemo ponovo! HZ! HDZ! HDZ! Živio Miro Tuđman!


registracija
2/6/11

stereo, 16.09.11. 06:30

Ovdije se radi odvije stvari ili puštaju 'Daltone' da bi 'očistili' neistomišljenike ili rade mjesta za još goru postavu.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 16.09.11. 07:42

Svi su oni ADZe kiminalci i pimitivci.


registracija
3/6/11

skaraica, 16.09.11. 07:51

Mogu otvorit zaštitarsku firmu.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 16.09.11. 08:09

Hr se diči sa zločincima,ADZe mafijašima,Tuđmanovcima,Sanaderovsima,Jacurdama......nama nema spasa.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika